Wie is nu dat 9-jarig toptalent?

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Wie is nu dat 9-jarig toptalent?
Foto: © SC

Wie is nu eigenlijk dat negenjarig toptalent? Al enkele weken berichten de media over een negenjarig Braziliaans wonderkind, dat de interesse van zowel Manchester United als FC Porto heeft losgeweekt.  

Zijn naam is Jean Carlos Chera. Hij werd geboren op 12 mei 1995. Hij weegt 35 kg en meet 1,37m. Hij is linksvoetig en speelt op het middenveld. Zijn voetbalnaam is Anderson

Hij speelt bij ADAP, wat staat voor Associacao Desportiva Atletica Parana. Dat is en klein clubje uit de provinciestad Parana. Hij speelt er doorgaans met en tegen jongens die minstens 4 jaar ouder zijn. 

ADAP-voorzitter Adilson Batista Prado is trots op het talent. "Hij is een fenomeen. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Hij wekt voortdurend verbazing op bij iedereen. Iedereen die hem ziet spelen is te spreken over zijn spel." Nu al wordt hij vergeleken met Diego Maradona. Vooral technisch zou de vergelijking opgaan.

Verder maakte voorzitter Prado ook duidelijk dat naast Manchester United en FC Porto ook enkele Franse en Duitse club geïnformeerd hebben naar een video-tape. Het zal echter nog wel een tijdje duren vooraleer Chera in Europa te bewonderen valt, aangezien Europese ploegen doorgaans spelers pas vanaf hun achttiende naar hier halen. 

Op het volgende filmpje kunt u de kunstjes van Jean Carlos Chera bewonderen. Het downloaden kan soms wat tijd in beslag nemen. (eventueel rechter muisknop; doel opslaan als...) Zie Hier het volledige filmpje van Anderson.   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties