VIF met reserveploeg tegen Esbjerg

viki meeuwis
| 0 reacties
VIF met reserveploeg tegen Esbjerg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

VÃ¥lerenga speelt vanavond de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de Royal League tegen het Deense Esbjerg in het Ullevaal Stadion in Oslo. Met vijf overwinningen uit evenveel wedstrijden zijn zij al geplaatst voor de tweede ronde.  VIF overweegt nu om een “reserveploeg” op te stellen tegen Esbjerg.

Volgens assistenttrainer Lars Bohinen liggen er nog genoeg moeilijke matchen in het verschiet en willen ze hun beste spelers de kans geven om wat rust te nemen. VIF beschikt over genoeg jonge talenten en nieuwe spelers die ze een speelkans willen geven. Een ploegopstelling voor de wedstrijd van vanavond is echter nog niet bekend gemaakt. Daar is Bohinen geen voorstander van en zijn er enkele spelers niet beschikbaar. Thomas Holm en Kjetil Waehler zijn geveld door griep en Ronny Johnsen, de recentste aanwinst, verkeert niet in goede vorm. Het is voorts ook nog niet zeker dat Steffen Iversen vanavond aan de start verschijnt, desondanks het feit dat hij wel in goede vorm verkeert en blessurevrij is.

Als Vålerenga vanavond zou verliezen van Esbjerg en Rosenborg BK van Djurgården verliest, zal het meteen de laatste wedstrijd in de Royal League zijn voor de ploeg uit Trondheim. Maar dat zal Vålerenga worst wezen. “Wij spelen onze wedstrijden en hebben oog voor onze eigen resultaten, niet die van andere ploegen. We gaan natuurlijk voor de zege gaan en zullen met de beste of toch bijna beste spelers aantreden”, aldus Bohinen.

Ook opvallend is dat VIF vanavond niet in zijn gebruikelijke blauw-witte outfit zal spelen, maar wel met een zwart-witte. Dit in navolging van Nederland enkele weken geleden ter ondersteuning van het initiatief van Thierry Henry, “de Stand Up – Speak up” –campagne tegen racisme.
Ook VIF wordt door Nike gesponsord en wil hun steun aan de actie betuigen. Volgens Bohinen is het een eer voor VÃ¥lerenga om als enige Noorse ploeg aan de campagne deel te kunnen nemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties