Bolton-Arsenal was snel beslist

Yves Dekoning

Bolton - Arsenal 0-1

Arsenal en Bolton onmoetten elkaar in de kwartfinale van de FA CUP. Na drie minuten spelen stond de eindstand al op het bord: 0-1. Diouf liep nog eens tegen een domme rode kaart aan.

Arsenal nam een vliegende start in Bolton. Robert Pires stuurde Frederic Ljungberg alleen op Jussi Jaaskelainen af. De Zweed schoof de bal naast de aanstormende doelman binnen. De Gunners kregen meteen enkele kansen om de voorsprong uit te diepen en Jaaskelainen moest Jose Antonio Reyes en alweer Ljungberg afstoppen. Dan eiste El-Hadji Diouf alle aandacht op. De Senegalese dribbelaar deelde een elleboogstoot uit aan Jens Lehmann en mocht na amper acht minuten voetballen alweer gaan douchen. Met een man minder ging Bolton beter spelen en kwam enkele keren dreigend voor de dag.

Na de pauze zocht de thuisploeg met aandrang naar de gelijkmaker. Het werd een meeslepende cupmatch met kansen aan beide kanten. Stelios Giannakopoulos was er twee keer erg dichtbij met kopballen. Arsenal hield moeizaam stand, maar wist toch af en toe uit te breken. Dennis Bergkamp en Freddie Ljungberg misten de grootste kansen zodat het bij 0-1 bleef. Arsenal mag zich opmaken voor de halve finale.

Bolton: Jaaskelainen, Hunt (Jaidi 68), N'Gotty, Ben Haim (Pedersen 81), Gardner, Nolan, Hierro (Candela 68), Speed, Giannakopoulos, Diouf, Davies.

Arsenal: Lehmann, Lauren, Senderos, Toure, Clichy, Ljungberg, Flamini, Vieira, Pires, Bergkamp, Reyes.