Hervorming in vrouwenvoetbal goedgekeurd

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Hervorming in vrouwenvoetbal goedgekeurd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag werden in de Nationale Studiecomissie de herwerkte hervorming in het vrouwenvoetbal goedgekeurd. Het eerste ontwerp zorgde in februari voor heel wat commotie bij de nationale clubs. Een  aktie voor de bondsgebouwen schudde blijkbaar de nationale BVB-top wakker waardoor sportief directeur Michel Sablon enkele clubs in Brussel ter herwerking van het voorstel samenriep (dit waren :Stand. Luik, Anderlecht, Zultse VV, Zonhoven). Deze hervorming is slechts een begin.
 
Directeur Sablon staat open voor dialoog en verder door te voeren hervormingen om het Belgische vrouwenvoetbal op een hoger internationaal niveau te tillen. Het aantal ploegen in eerste nationale (14 clubs) blijft behouden. Vanaf volgend seizoen (2005-2006) is er in eerste nationale slechts één rechtstreekse daler. De voorlaatste in het eindklassement speelt een testmatch tegen de tweede geklasseerde uit 2de nationale.
 
In 3de nationale dalen er in iedere reeks slechts 2 ploegen (voorheen waren dat 4 clubs). De provinciale kampioenen stijgen dus niet automatisch naar 3de nationale maar spelen een interprovinciale eindronde waarin de beste 4 naar 3de nationale promoveren.
 
Nieuw voor het vrouwenvoetbal is ook dat meerdere ploegen uit één club in nationale mogen spelen (maximum één ploeg per afdeling) en dus volgend seizoen ook meespelen voor stijgen en dalen. In Oost-Vlaanderen zal hierdoor een opsplitsing in 1ste en 2de provinciale moeten komen (ipv een opsplitsing van 2 reeksen met A en B-ploegen). De leeftijd voor het provinciale vrouwenvoetbal wordt in het seizoen 2006-2007 opgetrokken van 14 naar 15 jaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties