Rupel-Boom naar 3e na winst in de eindronde

M MVR

K. Rupel-Boom FC promoveert na winst in de finale van de eindronde van 4e nationale danzij een verdiende zege tegen Union Royale Namur met 0-1.
Na amper 1 minuut diende ref de rode kaart boven te halen voor een verdediger van Namur wegens een slag  in het gelaat van Bouwmeester.

Rupel-Boom trok onmiddellijk het initiatief naar zich toe en was tegen 10 man doorlopend de betere ploeg doch het stootte meermaals op de uitstekende keeper van de thuisploeg. Namur was voortdurend op verdedigen aangewezen en hun hardhandige aanpak resulteerde in enkele gele kaarten vanwege de consequent leidende scheidsrechter.
Zelfde spelbeeld in de 2e helft met Verbeeck die onbegrijpelijk miste na een mooie aktie van Stojanovic.

De thuisploeg was enkel gevaarlijk op hoekschop en speculeerde duidelijk op verlengingen en strafschoppen. Sensatie echter opnieuw in de eerste verlenging waar Casto met het hoofd zijn eigen doelman verschalkte in de 1e minuut .
Namur probeerde nog doch het was Rupel-Boom dat nu het gevaarlijkst was met kansen voor Bousba, Thielemans, Peeters op de lat en Stojanovic met het hoofd vlak naast. Casto scoorde ei zo na toen hij een hoekschop rechtstreeks op de paal krulde.

Rupel-Boom promoveert zo voor de 2e maal in 2 jaar en het is meteen de 4e promotie sinds de fusie tussen K. Rupel SK en K.Boom F.C in 1998.