Groep 1: Tsjechië houdt doelpuntenkermis (bis)

Tsjechië heeft zijn supporters opnieuw verwend met een 6-1 overwinning tegen Macedonië. Roemenië pakte de drie punten tegen Andorra na een 2-0 overwinning. Tsjechië neemt voorlopig de leiding over van Nederland dat later op de avond tegen Finland speelt.

De wedstrijd begon nochtans niet goed voor Tsjechië. Na veertien minuten zorgde  Goran Pandev verrassend voor de 0-1 tussenstand. De Tsjechen lieten zich niet uit hun concentratie halen en speelden rustig hun wedstrijd verder. Dat resulteerde vlak voor de rust nog in 2 doelpunten van Jan Koller In de tweede helft startte Tsjechië zeer fel en opnieuw Jan Koller wist tweemaal te scoren nog voor het eerste kwartier voorbij was. Tomas Rosicky, van op de stip, en Milan Baros maakten de vernedering voor Macedonië nog groter. Zaterdag werd Andorra na een 8-1 nederlaag ook al met het schaamrood op de wangen naar huis gestuurd.

In het Gheorge Hagi stadion rekende Roemenië af met Armenië. Ovidiu Petre en Gheorge Bucur zorgden voor de rust voor een 2-0 ruststand. Na de pauze voetbalde Roemenië rustig de partij uit en houdt de drie punten thuis.