Gent verrast tegen Valencia

Anthony Van der Planken

AA Gent heeft in de Intertoto-beker voor een kleine stunt gezorgd. De Buffalo's speelden thuis 0-0 gelijk tegen de Spaanse topklasser Valencia. Gent speelde een meer dan behoorlijke wedstrijd en was met momenten zelfs de betere ploeg.

Het was de thuisploeg die met het eerste schot tussen de paal uitpakte. De inzet van Cooreman werd echter gekeerd door doelman Canizares. Ook Datti, Boussoufa en Zoko toonden zich gevaarlijk, maar geen van allen kon de bal ook effectief in doel werken.

Ook in de tweede helft wist Gent enkele aardige kansen te creëren. Het begon met een schot van Boussoufa, dat afgeblokt werd. Vrancken besloot in de rebound over doel. Amper drie minuten later kopte Zoko de bal centimeters over doel.

Pas na een uur spelen kon Valencia haar waarde tonen, al duurde dat maar heel even. Di Vaio kreeg plots een goede schietkans, maar de spits zag zijn schot afgeblokt worden door een Gentenaar. Ook de rebound miste het doelnet.
Gent bleef er voor gaan, maar werd tegengewerkt door dame Fortuna én de scheidsrechter. Die laatste floot Boussoufa een kwartier voor tijd onterecht terug voor buitenspel. Een klein drama, want de middenvelder kwam ei zo na in een kansrijke schietpositie. Ook Vrancken kende geen geluk, zijn schot vloog net naast.

Tien minuten voor het einde had Albelda moeten inrukken met rood, maar de scheidsrechter besloot de tweede gele kaart op zak te houden, tot grote woede van het thuispubliek. Niet veel later kreeg Boussoufa dé kans van de wedstrijd. Canizares redde echter nogmaals de meubelen. Ook Mladenovic stuitte op de Spaanse doelman.

AA Gent speelt zo knap 0-0 gelijk tegen Valencia. De Buffalo's zullen echter met een gemengd gevoel naar huis toe keren, want een overwinning zat er zeker in. De volgende ronde bereiken wordt moeilijk, want volgende week is een doelpunt in Valencia noodzakelijk.