Ger. Beerschot niet voorbij Cappellen

Steven Bologne

Germinal Beerschot kwam zaterdagavond in het Jos Van Wellenstadion van Cappellen niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Het werd de avond van good old Cisse Severeyns, die drie maal de netten bol zette.

Germinal Beerschot kwam aan de aftrap met twee aanvallende testers. Cappellen verloor in de opwarming Geeraerts die in de kern werd vervangen door Chergui.

In de eerste 45 minuten was de thuisploeg het gevaarlijkst via een zeer bedrijvige Cisse Severeyns. Doelman Bram Verbist moest meermaals uit zijn doelgebied komen om de diepe ballen van Cappellen te onderscheppen. Vlak voor de pauze konden de troepen van Marc Brys echter niet meer standhouden. Zinho Chergui schilderde een voorzet op het hoofd van Severeyns, die Verbist overhoeks verschalkte; 1-0. Even later verdubbelde diezelfde Severeyns de score via een haast identiek senario als het eerste doelpunt, deze keer kwam de assist van Vladan Devic. Van Germinal Beerschot was in de eerste helft maar weinig sprake, de twee testers voorin mochten met een onvoldoende naar de kleedkamers.

Marc Brys zorgde ongetwijfeld voor een donderpreek aan de rust, want Germinal Beerschot schoot wakker na de pauze. Julien Kemajou trof de paal op zijn weg, even later waren de Ratten wel succesvol. In twee minuten haalde Germinal Beerschot de achterstand van twee doelpunten op via Prince en Julien. Germinal Beerschot, dat voortdurend in balbezit was, ging opzoek naar het derde doelpunt, maar voorin liep het echter telkens mis.

Na een duik van Kubilskis kreeg Germinal Beerschot na 25 minuten spelen een goedkope strafschop. Carl Hoefkens zette de elfmeter perfect om. Lang duurde de vreugde niet, want opnieuw Severeyns verschalkte doelman Verbist, nu met een heerlijke stifter. Vlak voor tijd liet Severeyns zelfs nog zijn vierde van de avond liggen.

Bekijk de wedstrijdfoto's >>

Cappellen: Ferket, Van Der Linden, Mucher (46' Dekkers), De Keyser, Chergui, Kortland, Meeusen, Da Silva Neto, Devic (46' Delcour), Severeyns en Schoenmaekers (46' Stevens)

Germinal Beerschot: Verbist, De Wree, Van Dooren, Hoefkens, De Roeck (46' Kubilskis), Monteyne, Dickson (77' De Decker), Chimedza, Nbang (46' Prince), Nankop (46' Julien), Ozturk (46' Snoeckx)

Doelpunten: 40' en 43' Cisse Severeyns 1-0 en 2-0, 52' Prince Asubonteng 2-1, 54' Julien Kemajou 2-2, 75' Carl Hoefkens 2-3 (pen) en 78' Cisse Severeyns 3-3.