Germ. Beerschot komt met de schrik vrij

Philippe Crols
Germ. Beerschot  komt met de schrik vrij

Germinal Beerschot heeft maandagavond niet echt kunnen imponeren op het veld van eersteprovincialer Tubantia Borgerhout. De eersteklasser kon pas in de laatste minuut afstand nemen.

Het moet wel gezegd worden dat Germinal Beerschot niet met zijn beste elftal speelde. Heel wat jongeren en drie testers speelden onder meer mee in het Rivierenhof. Geen enkele testspeler kon overtuigen en dus werden ze allemaal doorgestuurd. Hoedanook was de prestatie van Germinal Beerschot niet denderend. Na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via El Habti. Het was Kubilskis die er toch nog voor zorgde dat Germinal Beerschot met een 1-1 de rust in kon.

Na de rust was er weinig beterschap te merken bij de bezoekers. Na een paar minuten in de tweede helft stonden ze zelfs weer op achterstand. Van Hove maakte de 2-1. Een paar minuten later zette Camara na een mooie vrijschop de bordjes weer gelijk. Marc Brys kon het niet meer aanzien een gooide op het uur zes basisspelers in de ploeg. Na deze ingreep ging het wat beter, maar toch moest de bekerwinnaar tot in de laatste minuut wachten op het winnende doelpunt. Het was verdediger Jonas De Roeck die de 2-3 eindstand vastlegde.

Opstelling Germinal Beerschot:
Maes,Tolenaars (55' Dickson), De Roeck, De Decker (61' Van Dooren), Sharifi (61' Hoefkens), Dreno, (61' Snoeckx), Costa Pinho (61' Messoudi), Prince, Kubilskis (61' De Wree), Nkongue (46' Julien) en Camara.

Doelpunten Tubantia - Germinal Beerschot
7' El Habti  (1-0)
23' Kubilskis  (1-1)
51' Van Hove (2-1)
54' Camara (2-2)
90' De Roeck  (2-3)