B-elftal Westel blijft steken tegen Turnhout

Anthony Van der Planken

Na de 2-0 winst tegen Willem II van één dag eerder, speelde Westerlo gisterenavond in Oevel een oefenwedstrijd tegen KV Turnhout. Trainer Herman Helleputte stuurde vanzelfsprekend zijn B-garnituur het veld op. Die speelde uiteindelijk 1-1 gelijk tegen de derdeklasser.

Turnhout startte duidelijk het best aan de wedstrijd. De derdeklasser kwam op voorsprong via een penalty, die de scheidsrechter toekende na een fout op
Jusic. De Nederlander besloot de strafschop zelf te nemen en faalde niet. Westerlo kreeg via Vanarweghen en Gommans enkele kansjes op de gelijkmaker, maar het was niettemin tot vlak voor rust wachten eer de eersteklasser langszij kwam.

Na de rust zakte het spelniveau zienderogen. Gommans kreeg nog de beste kans, maar hij botste op de doelman van de tegenpartij. Het bleef uiteindelijk bij 1-1.