Dames Zultse VV naar 1/8ste finale

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Dames Zultse VV naar 1/8ste finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de 1/16de finale Beker van België kwam D. Zultse VV uit tegen derdeklasser US St. Remy dat verrassend in de vorige ronde tweedeklasser RAS Nimy-Maisiéres had uitgeschakeld. Meer dan een ,,lichte’’ oefenpartij kon met die wedstrijd niet noemen. De monstercijfers (15-1) lieten dat duidelijk merken.
 
Bij aanvang wedstrijd toonde Zultse snel zijn gretigheid en onderging St. Remy vrij vlug het opgelegde tempo. Aanvankelijk hanteerden de bezoeksters de buitenspelval al werd dat na zes minuten ontwricht via een laterale pas van Fien Decabooter die door Martine De Witte werd afgewerkt (0-1). Drie minuten verder volgde de verdubbeling via alweer De Witte die de assist van Joke Verlinde verzilverde (2-0).
 
En nauwelijks één minuut later stond de 3-0 op het bord na een combinatie Jill Stevens-Decabooter, ingeschoten door Davina Callens.Tot verwondering viel na die eerste 20 minuten het spel stil en kwam St.Remy opzetten. Een prik die Zultse wakker schudde want via Decabooter klom groen-geel naar 4-0.
 
De thuisploeg had nu compleet de smaak te pakken en via Martine De Witte en  Mandy Roels kwam het half dozijn op het bord (6-0). Even nadien ging een nonchalante thuisdefensie in de fout bij een terugspeelbal die door Zoradia Thomas werd omgezet (6-1). Olie op het vuur voor Zultse want Femke Seghers stuurde De Witte succesvol in de diepte (7-1).
 
Na de hervatting bleek St. Remy uiteraard niet meer in staat om Zultse, dat aanvankelijk loom herbegon, nog iets in de weg te leggen. De thuisploeg deed wat het wilde wat Mandy Roels en Debbie Vandemaele onderstreepten (8-1). Naderhand bleek Martine De Witte bij de pinken en haar assist knalde Vandemaele naar de 9-1.
 
Halfweg tweede helft vonden de thuisspeelsters het blijkbaar meer dan genoeg maar na een ,,luidruchtige en kordate’’ aansporing van hun ,,gulzige’’ trainer kwam er weer leven in de groen-gele brouwerij. Via Mandy Roels en Vandemaele zorgde Jill Stevens meteen voor dubbele cijfers (10-1). Machteloos moesten moedeloze bezoeksters verder toezien hoe Vandemaele een elfde keer raak trof en seconden later het dozijn volmaakte (12-0). En Zultse bleef het St.Remy-doel en de doelvrouw als schiettent en mikpunt  viseren. Dat illustreerden Davina Callens (13-1), Joke Verlinde (14-1) terwijl  Mandy Roels met een 15de treffer St Remy uit zijn lijden verloste.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties