Brys verontschuldigt zich

Jan Martynowski
| 0 reacties
Brys verontschuldigt zich
Foto: © SC

Na Zulte Waregem - Germinal Beerschot, het klinkt bijna als de naam van een fusieclub, verontschuldigde bezoekend coach Marc Brys zich voor het gedrag van enkele van zijn spelers. Met name Luciano viel op door zijn geïrriteerdheid en agressiviteit. Samen met nog twee andere spelers, Lolo en Dickson, kreeg de goalie dan ook rood. "We scoorden, maar dan voelde Lolo zich geroepen een tweede, brutale fout te maken. Dan waren we op verdedigen aangewezen, en dat is een hekel punt." Nieuweling Lolo lijkt het dus na amper twee wedstrijden en evenveel rode kaarten al verkorven te hebben bij zijn coach. Retour Donetsk? 

In ieder geval was de uitsluiting van de Ivoriaan de fase die de match liet kantelen, vertelt Brys. "We krijgen dan enkele vrije trappen tegen, er gaat er één in en dan ontploft de boel. Spelers gaan door het lint en dat past niet bij een club als Germinal Beerschot. Ik wil me dan ook verontschuldigen bij Zulte Waregem."

Maar wie eerlijk is, moet erop wijzen dat Brys zelf ook niet helemaal vrijuit ging. Met Oztürk en N'Diefi, die redelijk debuteerde, haalde de coach zijn twee meest balvaste spelers van het veld, waardoor er nog meer onrust in de ploeg sloop. Over het materiaal dat hij krijgt, kan de voormalig politieagent niet meer klagen, met dit materiaal moet een groep samen te stellen zijn die aantrekkelijk kan voetballen én punten halen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties