Morgen beslist Sportcomité over zaak Woluwe

Niels Hendriks
| 0 reacties
Morgen beslist Sportcomité over zaak Woluwe
Foto: © SC

Ondanks berichten in verschillende media is WS Woluwe helemaal niet zeker van deelname in de volgende ronde van de Beker van België. De derdeklasser stelde een niet-speelgerechtigde speler op in de bekerwedstrijden tegen Philippeville, Antwerp en KVSK United. 

De voetbalbond stelde zelf vast dat WS Woluwe in de fout ging tegen KVSK United. De bewuste speler kreeg in deze partij namelijk een gele kaart waardoor de bond toevallig ontdekte dat Galeri niet speelgerechtigd was. Hierdoor mocht de Limburgse club uitkomen tegen Cercle Brugge in de volgende ronde in plaats van Woluwe. Hierop dienden Philippeville en Antwerp een klacht in tegen deze beslissing aangezien de bewuste speler ook tegen hen speelde. Deze klacht was echter onontvankelijk aangezien de klacht van beide clubs te laat werd ingediend.

Vorige donderdag besliste de evocatiecommissie de zaak terug te sturen naar de eerste kamer van het Sportcomité. Voor Philippeville en Antwerp zal dit geen gevolgen hebben op sportief niveau. Morgen omstreeks 14.00u komt dit Sportcomité samen om te beslissen wie er nu door gaat in de beker en of er sancties tegen Woluwe volgen. Het comité zal ook moeten beslissen over eventuele schadevergoedingen aan de benadeelde clubs.

    => verslag zitting Evocatiecommissie
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties