Leiderplaats zeer gegadigd

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leiderplaats zeer gegadigd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na twee weken competitiestop wegens interlands van de nationale ploeg wordt zaterdag de 9de speeldag afgewerkt. Momenteel staan zes ploegen samengedrumd gescheiden door drie punten en minder. Zaterdagavond kan de ranglijst er echter heel anders uitzien want er dreigt gevaar voor leider Anderlecht dat de topper van deze speeldag speelt tegen Oud-Heverlee Leuven.
 
Oud-Heverlee Leuven heeft er goede moed op om bij Anderlecht te strijden voor de leidersplaats. Dan wordt wel vereist dat OHL de volle pot bij de Brusselse club bemachtigd. Bovendien zijn er nog anderen die een oogje in het zeil houden om die toppositie in te palmen. En vergeten we alvast de leiders zelf niet die mits een zege sommige achtervolgers kan terugslaan.
 
Landskampioen Rapid Wezemaal is één van de gegadigden om een gooi te doen naar die eerste plaats. Met de komst van KVK Tienen krijgen Femke Maes en Co de kans dit in daden om te zetten. Vorig seizoen streed Tienen (toen Kumtich) nog fel mee voor de titel. Dit seizoen slopen ze op de toppen van de tenen bij de topvijf. Vraag blijft of de Tienense maturiteit opweegt tegen deze van de landskampioenen.
 
Een vijfde kandidaat om zich in de leiderszetel te wriemelen is Zuid-West Vlaanderen dat, met nieuwe trainer,  met de komst van Dames VC E. Aalst (ook al met nieuw trainersduo) in theorie de makkelijkste taak heeft om een driepunter te scoren. Desalniettemin heeft Aalst nood aan puntengewin want een nieuwe nederlaag kan de ajuinen in de werkelijke degradatiezone duwen.
 
Hierbij wordt gewezen naar het duel tussen Dames Zultse VV en Lentezon Beerse respectievelijk 12de en 13de in het klassement. Zultse heeft het thuisvoordeel en het verleden heeft bewezen dat de groen-gelen dan pittig van zich kunnen afbijten. Voor de nieuwe Beerse-trainer wordt het allicht de vuurdoop om alsnog een nederlaag te vermijden. In elk geval zou een driepunter voor één van beide een kleine sprong vooruit kunnen betekenen.
 
Stand. Luik, op drie punten van Anderlecht, heeft theoretisch evenzeer een kans om dichter bij de top te schuiven. Dan moet er wel gewonnen worden in het Waasland waar Sinaai Girls zijn thuishaven heeft. De Waalse ploeg hunkert om die topvijf te consolideren, de Wase club wil zich handhaven bij de betere middenmoot. Een duel om naar uit te kijken.
 
Op deze 9de speeldag is er ook het Antwerpse derby tussen Vlimmeren Sp. en neofiet Exc. Kaart. De nieuwkomer verzamelde reeds acht punten maar heeft niet veel overschot op degenen die nu in de gevaarszone toeven. Kaart doet er dus best aan niet te verliezen al is dat bij Vlimmeren, geposteerd op een knappe  gedeelde 7de plaats, niet zo evident. Het is duidelijk dat de thuisploeg zijn positie wil verstevigen door de overwinning op zak te steken.
 
Tenslotte is er nog de wedstrijd die Woluwe op eigen veld speelt tegen het onmondige Opex Girls Oostende. Eigenlijk mag de Brabantse neofiet geen problemen hebben met een tegenstander die slecht driemaal scoorde,  61 doelpunten incasseerde en een nul achter de naam heeft staan. Bij winst kan Woluwe naderen op die 7de plaats waar ook Sinaai en Vlimmeren hun zinnen hebben op gezet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties