Sint Truiden had weinig overschot

Philippe Crols

Op een vrij vreemd uur, 14u vrijdagmiddag, begonnen de spelers van derdeklasser Dender en eersteklasser Sint Truiden aan de tweede bekerwedstrijd van dit weekend. Sint Truiden had weinig overschot, maar won wel, met 0-1.

Je tegenstander onderschatten mag je nooit doen en al zeker niet in de Beker van België. Dat ondervond Anderlecht donderdagavond al in eigen stadion tegen tweedeklasser Geel en ook Sint Truiden had het vrijdagmiddag niet echt onder de markt met derdeklasser Dender. Dender staat momenteel op een gedeelde derde plaats in de derde klasse en was zeker in de eerste helft niet de mindere van Sint Truiden. De Limburgers kregen bijzonder weinig kansen, al werd via Buvens wel één maal de paal getroffen. Dender verdedigde dan wel vrij goed, maar echt grote kansen kregen ook de gastheren niet. De 0-0-ruststand was gezien het geleverde spel dus niet echt onlogisch.

In de tweede helft drongen de bezoekers dan toch stilletjes aan hun wil op. De verdediging van Dender vertoonde enkele malen wat gaten met als gevolg dat de Limburgers enkele malen het doelhout troffen. Net toen ze bij Dender echt begonnen te geloven in eventuele verlengingen sloeg Sint Truiden toen. Na een hoekschop kon Jari Niemi na 77 minuten spelen voor de verdiende 0-1 zorgen. De bezoekers hielden die voorsprong ook vast en bekeren dus verder. Voor Derdeklasser Dender zit het bekeravontuur er dus logischerwijze op. Sint Truiden is, na Verbroedering Geel, de tweede club die zich weet te plaatsen voor de achtste finales.