Gilles De Bilde in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Gilles De Bilde in Studio 1
Foto: © SC

Zondag 4 december blikt Frank Raes terug op de zestiende speeldag van de Belgische voetbalcompetitie. Twee voetbalwaarnemers komen voor de eerste keer in Studio 1 hun blik werpen op de Jupiler League: ex-profvoetballer Gilles De Bilde en journalist/columnist Koen Meulenaere.

Gilles De Bilde speelt niet meer bij Anderlecht, PSV of Sheffield Wednesday, maar bij derdeklasser KVC Willebroek-Meerhof. Frank Raes doet zondag voor de eerste keer een beroep op de voetbalkennis van De Bilde. Aan de andere kant van de Studio 1-tafel zit journalist en columnist Koen Meulenaere. Vroeger werkte hij als voetbalcommentator voor VRT-radio en VTM, nu volgt Meulenaere de Jupiler League nog altijd op de voet. Hij geeft live commentaar voor Belgacom TV en schrijft een wekelijkse column voor Sport/Voetbalmagazine.

Met z'n drieën zijn ze dus om Bob Peeters, de herboren spits van KRC Genk, op de rooster te leggen. Behalve een sympathieke tv-figuur is Bob nu opnieuw topvoetballer. Na anderhalf jaar gesukkel met een voetblessure keerde hij vanuit het Engelse Millwall terug naar België om te tekenen bij KRC Genk. Lange Bob had nog wat tijd nodig om topfit te geraken, maar vandaag is hij één van de sterkhouders in de ploeg van Hugo Broos. Na zijn wedstrijd tegen de Ivoriaantjes van Beveren haast Bob zich naar Studio 1 om er te praten over winst of verlies, over vreugde of verdriet.

Zulte Waregem-verdediger Frédéric Dupré scoorde afgelopen woensdag voor de tweede keer dit seizoen tegen Club Brugge. Geen van zijn goals was op pinanti. Vanop elf meter scoort hij alleen in Pinanti is pinanti. Of hij dat beter kan dan Kristof Snelders van FC Brussels weten we zondagavond, in Studio 1 op Eén.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties