KVK Tienen - KFC Lentezon Beerse 3 - 2

Guillaume Belaey
| 0 reacties
KVK Tienen - KFC Lentezon Beerse  3 - 2
Foto: © SC

Voorwoord : KFC Lentezon Beerse meer dan 60 minuten met ,,tien’’ verloor slechts in de slotminuten drie punten tegen ,,veer’’-Tienen.
 
 
Eerste helft: ,,Business as usual’’ dacht de thuisploeg en aanhang toen Sindy Put de eerste thuisaanval succesrijk afrondde. De bezoekers waren echter niet van plan om zich zo maar te laten afslachten en reageerde direct met een doelrijp schot van Annick Caers. Evenwicht in het spel en toen Kim Verlooy zich sterk doorzette op rechts en de vrijstaande Dorothy Van Renterghem bereikte, die staalhard en cool  afwerkte stonden de bordjes verdiend terug gelijk. Even later mocht Brenda Das alleen op de bezoekende goalie af, maar Sofie Aerts kon haar nog net buiten de zestien, zij het onreglementair, een halt toeroepen. Een terechte rode kaart was het gevolg. Toch kon de thuisploeg in die eerste helft geen enkele degelijke kans nog bij elkaar voetballen, zeker ook de verdienste van een hard werkend en sterk bezoekend geheel.
 
Tweede helft: Na tien minuten knalde Elke Meers vanop afstand via de vingertoppen van Veerle Willekens op de dwarsligger. Het sein voor de bezoekers om nog een tandje bij te steken. Het grote veld bleek voor het tiental uit Beerse helemaal geen nadeel. Dorothy Van Renterghem lanceerde Janice Cayman en die schoof heerlijk onder Heidi Peeters binnen. De bezoekers op voorsprong en daar had de thuisploeg blijkbaar geen rekening mee gehouden. Werken voor elke vierkante meter, steeds dreigen op een uitbraak, hoe langer hoe meer werd het duidelijk dat Beerse op een verdiende 3-puntenwinst afstevende.
 
 Slechts 1 keer, een kwartier voor tijd, moest Veerle Willekens het hoofd koel houden om de thuisploeg van een doelpunt te houden, want verder dan wat afstandsschoten kwam die echt niet.  Acht minuten voor tijd vond de heer Patrick Sevenants, scheidsrechter van dienst, het dan tijd om een laat kerst- en/of nieuwjaarsgeschenk uit te delen aan de suikermeisjes. Het duurde Ă©cht wel eventjes voor ook maar iemand in het ganse stadion, speelsters incluis, doorhadden dat mijnheer een strafschop had toegekend aan de thuisploeg! Waarom was en is nog steeds voor elk rechtgeaarde persoon daar aanwezig een raadsel, maar Elke Meers scoorde wel. Een totaal ontredderd Beerse moest dan de bittere kelk nog tot op de bodem ledigen. In de voorlaatste  minuut ronde Sindy Put de enige deftige thuisaanval uit de tweede speelhelft succesrijk af. Niet moeilijk wanneer je tegenstrever door de ref met een uppercut tegen de touwen is geramd…..
 
“Wanneer we niet meer in de correctheid en eerlijkheid van onze mensen  kunnen geloven”, aldus Mijnheer Jeurissen, baas van onze Nationale voetbalscheidsrechters gisteren in  het VRT-nieuws, “kunnen we er beter mee ophouden”. Wat de heer Sevenants hier vandaag echter liet zien was een schande voor het ganse scheidsrechterskorps en een schande voor het Belgische voetbal.  Gelukkig voor mijnheer Jeurissen is Patrick Sevenants maar een provinciaal scheidsrechtertje……………
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties