Club Brugge enige Belgische club in Wereld Top 50

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club Brugge enige Belgische club in Wereld Top 50
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens het gerenomeerde voetbalstatistiekbureau IFFHS is Club Brugge nog steeds het beste team van België. De landskampioen boekte in het jaar 2005 de beste resultaten van al onze teams en eindigt daarmee het jaar op de 44e plek.

IFFHS (voluit: International Federation of Football History en Statistics) houdt maandelijks een ranking van alle clubs van de wereld bij. De clubs worden gerangschikt op basis van alle resultaten van de afgelopen twaalf maanden. Zowel Europese wedstrijden als wedstrijden uit de eigen competitie en beker komen aan bod. Bij die laatste twee wordt er uiteraard wel rekening gehouden met de sterkte van de competitie 

Club Brugge begon het jaar nog in de top tien van de wereld, maar staat momenteel slechts 44e. Een serieuze val, maar toch blijft Club het beste team van België. Anderlecht is ondertussen aan een opmars bezig. De Brusselaars stegen in december van de 92e naar de 73e plek. Racing Genk is de derde en laatste Belgische club binnen de top 100, zij staan 91e. Bekerwinnaar Germinal Beerschot staat 125e, competitieleider Standard sluit het jaar af als 146e, wat 25 plaatsen hoger is dan vorige maand. Het gebrek aan Europese wedstrijden zorgt ervoor dat de Rouches zo laag staan.

Liverpool werd trouwens het beste team van 2005. Zij eindigden nipt eerste, ten koste van Inter Milaan. Verder vinden we Bayern München, AC Milan en CSKA Moskou terug in de top vijf.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties