Brugse reserven verslaan Sint-Truiden

Thomas Dubois

Club Brugge won vrijdagavond moeizaam maar verdiend van de reserven van Sint-Truiden. Een goede prestatie want de invallers van Sint-Truiden zijn in tegenstelling tot hun eerste ploeg goed bezig. In een gelijkopgaande eerste helft was Sint-Truiden het gevaarlijkst, maar een goede Stijn Stijnen verijdelde de voorsprong voor de bezoekers. Het was ook een wedstrijd vol opstootjes. Zo werd verdediger Lowet van STVV op het halfuur uitgesloten na het neerhalen van de doorgebroken Ernandes. Ernandes was even later opnieuw betrokken in een contact en moest met een schouder uit de kom van het veld.

Het spelbeeld na de rust was identiek. De debuterende Elrio Van Heerden deed het meer dan uitstekend en zorgde voor enkele fraaie openingen. Hij werd na een uur gewisseld gezien hij al bij de selectie zit voor de wedstrijd op Sint-Truiden van zaterdag om 18u00. Daniel Chavez, die Peruviaanse belofte speelde minder opvallend en werd na 70 minuten gewisseld. Zaterdag speelt hij wellicht nog met de Uefa’s.

Club kwam even voor de vervanging van Chavez ook met tien te staan toen Buysse een doorgebroken STVV-speler neerhaalde. Dit belette de Brugse beloften niet van te scoren. Hermans zette voor en kapitein Trenson kopte de bal fraai binnen. Op het einde moest keeper Stijnen nog eens tussenbeide komen op een afstandschot maar liet geen bal meer binnen en dus winnen de Brugse reserven van Sint-Truiden met een simpele 1-0 score. [AN]