"Club Brugge heeft schrik van ons"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"Club Brugge heeft schrik van ons"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge trapt vanavond op Staaien de 22e competitiespeeldag op gang. Een belangrijk duel voor beide ploegen. Club Brugge wil zijn leiderspositie niet verliezen, terwijl Sint-Truiden weg wil van de degradatiezone.

Bij Club Brugge starten Bosko Balaban en Philippe Clement wellicht terug in de basiself. “Ik weet dat ik hem nadrukkelijk 'de topscorer van de thuiswedstrijden' heb genoemd, maar mijn gevoel zegt dat ik Balaban nu beter aan de aftrap breng”, vertelt trainer Jan Ceulemans in Het Laatste Nieuws. “Daarnaast moet ik inderdaad gaan kiezen tussen Vandelannoite en Clement. Roelandts doet het zeer goed op het middenveld, zodat ik hem zeker niet kan opofferen. Ik ben er nog niet uit, want ook Vandelannoite schenkt uiteraard voldoening.”

Dat het erg link wordt op Staaien, beseft ook Club-aanvaller Manasseh Ishiaku: “Sint-Truiden is wel een naam die bij mij mooie herinneringen oproept. De gewonnen bekerfinale in 2003 met La Louvière, twee goals van mijn voet. Het blijft een hoogtepunt in mijn carrière. Zaterdag zal het andere koek worden, vrees ik. Ik heb gehoord dat Club Brugge de voorbije vier jaar telkens verloor op Staaien. Hoog tijd dus om komaf te maken met die kwalijke traditie. Al zal dat niet simpel worden." (HBVL)

Net die vier thuisoverwinningen op rij tegen Club geeft Sint-Truiden zoveel vertrouwen. Staaien is al lang niet meer wat het geweest is, maar toch weet Peter Delorge dat Club Brugge schrik heeft van de Kanaries. “De laatste vier seizoenen heeft Club hier kletsen gehad”, zegt de middenvelder in Het Laatste Nieuws. “Bij ons draait het momenteel niet, maar wees maar zeker dat ze in Brugge niet gerust zijn. Iedereen verwacht dat wij met schrik zitten, maar het is Club dat met schrik naar hier komt. Het zal niet nodig zijn om ons te motiveren. Bovendien doen we het altijd beter tegen ploegen zoals Brugge, die zelf het spel willen maken.”

Afspraak vanavond om 18u00.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties