Ceulemans, de man van de gouden wissels

Thomas Dubois

Jan Ceulemans lijkt stilaan de coach te worden van de gouden wissels. De eerste gouden wissel op competitieniveau kwam er in de wedstrijd tegen Charleroi. Club stond op een bepaald moment 3-1 achter, Ceulemans bracht er Victor en Portillo in, beide spelers scoorden zodanig dat de wedstrijd nog op 3-3 eindigde. De week erop lijkt het thuisduel tegen Westerlo te gaan eindigen op een gelijkspel totdat Verheyen erin komt en eindelijk z’n eerste van het seizoen scoort. Tegen Zulte Waregem heeft Ceulemans minder geluk, de ingevallen Lange scoorde de gelijkmaker maar toch kreeg Club nog het deksel op de neus.

Tegen Genk zet de ingevallen Roelandts voor waarop Clement in extremis de gelijkmaker kan binnentikken. In de uitwedstrijd tegen Roeselare lijkt Roeselare een lange tijd aan het langste eind te trekken, maar toch scoort de ingevallen Ishiaku nog. Een week later is het de wedstrijd van Philippe Clement, tien minuten voor tijd invallen en dan nog eens drie keer scoren, twee voor en één tegen zijn ploeg. Gisteren tegen Sint-Truiden was het opnieuw raak voor een invaller. De ingevallen Dufer scoort een minuut voor het einde de verdiende gelijkmaker en bezorgt Club zo nog een punt. Voor Club is het een voordeel te weten dat er een sterke trainer is die over een sterke bank kan beschikken die op beslissende momenten kan uitpakken. [AN]