Dames Zultse - Oud-Heverlee Leuven 2- 2

Guillaume Belaey
Dames Zultse - Oud-Heverlee Leuven  2- 2

Zultse behaalde een heel belangrijk punt tegen OHL. Hierdoor komt het op 3 punten van Exc. Kaart en heeft het de wedstrijd tegen Oostende nog tegoed.  De dubbele confrontatie tegen Kaart zal dus hoogstwaarschijnlijk doorslaggevend worden.

Een eerste helft van weinig niveau en ook 1e Nationale onwaardig.  Nadat beide ploegen één kans voor hun rekening namen, kon OHL al na 9’ iets te gemakkelijk scoren.  De reactie van Zultse kwam er in de 19’.  Fien Decabooter ontfutselde de bal en zette voor.  Joke Verlinde nam de bal in één tijd aan maar de bal vloog naast.   Dan zakte het tempo terug… Na 34’ kon OHL de match beslechten maar na een goeie combinatie lukte dat uiteindelijk niet.  Zultse was iets zorgvuldiger.

Er werd goed van flank veranderd zodat Jill Stevens kon doorbreken.  Jill legde beheerst de bal in doel.  En ei zo na werd het één minuut later 2-1.   OHL-doelvrouw Vandenhouwe stopte Jill Stevens gedeeltelijk af waarna de bal net voor de lijn in hoekschop werd gekopt.

In de tweede helft stond er een veel agressiever Zultse op het veld. De thuisploeg drukte OHL meer op eigen helft hoewel zonder veel gevaar te scheppen.  Laurence Marchal kapte zich vrij hoewel Vandenhouwe het daaropvolgende schot in hoekschop verwerkte.  Zultse bleef de betere ploeg waarbij ervaringrijkere bezoeksters op de loer bleven liggen. Zo kwam Zultse in de 72’ goed weg toen een bal van de lijn werd geveegd.  Even later was het dan toch prijs.

Een al dan niet gehinderde doelvrouw Libbrecht kreeg op hoekschop de bal niet goed onder controle en daar profiteerde OHL van om terug op voorsprong te komen.  Zultse liet de moed niet zakken en ging op zoek naar de gelijkmaker.  Davina Callens  trapte de bal over het doel en Martine De Witte kon de voorzet van Laurence Marchal niet afronden. Acht minuten voor affluiten zat het Zultse geluk op de hielen.

Een vrije trap belandde bij Fien Decabooter.  Deze bracht  voorhoewel Martine De Witte niet voorbij de OHL-defensie geraakte.  De bal bleef even hangen en in de rebound prikte De Witte dan toch binnen (2-2).  OHL reageerde nog eenmaal maar Libbrecht bleef bij de pinken.  Alvast een opsteker voor Zultse met het oog op de uitmatch bij Lentezon Beerse van volgende week.