"Fout om bond niet te verwittigen"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"Fout om bond niet te verwittigen"
Foto: © SC

Luciano Da Silva, Mohamed Messoudi en Daniel Cruz kwamen de afgelopen maanden meermaals negatief in de pers. De drie spelers van Germinal Beerschot worden steevast genoemd in de gokaffaire rond de Chinees Zheyun Ye. Messoudi, Luciano en Cruz kregen vorig seizoen een aanbod van de gokchinees, maar weigerden. Op ATV en in De Gazet Van Antwerpen deden ze nogmaals hun verhaal.

"Bij de eerste ontmoeting met Ye was mijn manager aanwezig", vertelt Messoudi. "Ye vertelde over zijn intenties om een grote club uit te bouwen in België. Het klopt dat hij met heeft uitgenodigd naar China te komen. Ik ben op dat aanbod ingegaan. Samen met twee vrienden die niets met het voetbal te maken hebben, ben ik daar geweest en heb vakantie gevierd. Ye heeft me toen een financieel ongelooflijk voorstel gedaan om bij Lierse te gaan voetballen. Luciano en Cruz zouden ook meegaan. Het voorstel was zo exuberant dat ik er niet op ben ingegaan. Nadien heeft hij me nog verschillende keren gebeld."

"Ook met mij bleef hij in contact", gaat Cruz verder. "Tot die ene keer dat hij ons voorstelde om de wedstrijd tegen Bergen te vervalsen. We moesten verliezen, ja. Wij zijn niet op dat aanbod ingegaan. Ga de uitslagen van Germinal Beerschot er tijdens de terugronde van vorig seizoen maar op na. We wonnen bijna alles. Ook de wedstrijd tegen Bergen. 2-0 voor Germinal Beerschot. De enige fout die we toen maakten, is dat we nadat Ye ons dat voorstel had gedaan we de club en de Belgische voetbalbond daar niet van op de hoogte hebben gebracht."

"Die seksparty's waaraan wij zouden deelgenomen hebben, wat een onzin", aldus een ontstelde Messoudi. "Het is niets meer dan het zoeken naar pure sensatie van bepaalde media. Mijn naam, die van mijn familie en die van de club werden daardoor besmeurd. Dat pik ik niet. Die beschuldigingen zijn vals."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties