Interview Reacties na Hamme-Lierse

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
Reacties na Hamme-Lierse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de belangrijke match Hamme – Lierse kunnen nog 3 ploegen de promotie of een verlengd verblijf afdwingen, er zijn meerdere scenario’s mogelijk. Daarom was het interessant om enkele reacties bij elkaar te sprokkelen in Hamme.

De jonge rechtsachter van Hamme, Bart Goossens, stond ons eerst te woord. “Nu zijn we dicht bij eerste klasse”, zei Goossens met een brede glimlach op het gezicht. “Het waren 2 prachtige Hamse doelpunten. Na onze thuiszeges staan we verdiend mee op kop. Nu kan niemand nog zeggen dat Hamme zijn plaats in de eindronde niet verdiende.” Verder bemerkte hij dat het verschil tussen de staart in eerste en de kop van tweede niet zo groot is. Toen we over school begonnen wist hij ons te melden dat hij momenteel moet blokken, “ik heb examens voor het moment, maar ik heb het een beetje kunnen plannen, ik ga maar een drietal examens meedoen. De eindronde is prioritair nu.”
 
Ook nu weer wisten we de Hamse matchwinnaar te strikken, ditmaal is dit Koen Versyp, die met 2 doelpunten en een bal op de paal voor het grootste gevaar zorgde. “Ik denk dat we kunnen spreken over een verdiende overwinning vandaag, we hebben getoond dat we van niemand schrik moeten hebben.” Versyp zei ook zeker naar eerste klasse te willen, zoals elke speler met ambitie, “aangezien ik in Zulte woon zie ik er wel naar uit om nog eens in het Regenboogstadion te kunnen spelen.” Toen naar het afgekeurde doelpunt werd gevraagd vertelde hij ons dat hij er dichtbij stond en dat De Meyer geen contact had met de Lierse-verdediger, het was dus een 100% geldig doelpunt volgens de spits in vorm. “Dat ik in de kijker sta is leuk, maar het is toch een verdienste van de ploeg. Als de ballen niet goed komen kan ik ook niet scoren.” Verder droomt hij er nog van de eindronde te winnen, “het is jammer dat die derde goal er niet ingaat, het zou een sprookje geweest zijn voor mij en de club.” Dat een scorende spits gewild is op de transfermarkt is een feit, maar een transfer is nog niet aan de orde. “Eerst ligt de focus op de eindronde, nadien zien we wel wat er gebeurd, het sportieve primeert nu.” Tot slot sprak Versyp zijn onbegrip uit over het al dan niet spelen van een testmatch.
 
Sven Van Den Broeck, verdediger van Lierse, wou ons ook nog even te woord staan. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld, we verdienden vandaag zeker geen punten, we schoten tekort op alle gebied.” Hij zei dat van onderschatting zeker geen sprake was, “we wisten dat Hamme een sterke ploeg had en vooral een goede thuisreputatie.” “De eindronde is iets speciaal en tweede klasse heeft een brede basis van kwaliteit.” Hij zei tot slot dat hij nog een contract heeft van een week, “ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik wil eerst de eindronde afwachten, veel hangt af of Lierse volgend jaar in eerste of tweede speelt, het hangt van een aantal factoren af. We zien dus wel na de eindronde wat er komt.” Over de afgekeurde goal was hij heel duidelijk, “het was heel licht gefloten, ik ga met De Meyer in duel en de scheidsrechter fluit, als hij de goal goedkeurt, mag Lierse niet klagen.”
 
Ook Hamse kapitein, Thierry Flies, had 5 minuutjes tijd voor ons. “Deze club wil zeker naar eerste klasse en ik denk dat we dat in onze wedstrijden wel hebben getoond. We hebben het zelf in de hand nu.” Verder vertelde hij dat Hamme zich in eerste klasse zou kunnen handhaven indien deze kern bijeen zou kunnen blijven en er in elke linie een speler met eerste klasse ervaring bijkomt. Over een mogelijke transfer is Flies onduidelijk, “ik speel hier ondertussen al 6 jaar en heb nog een contract voor een jaar, er zijn gesprekken om dit open te breken en ik ontken niet dat er al contacten geweest zijn met andere clubs.” Op de vraag of Willebroek-Meerhof daarbij is antwoordt hij positief, “ja ze hebben me gecontacteerd, je weet maar nooit maar ik denk als je het niveau van vandaag bekijkt dat derde klasse nog niet aan de orde is.”

Door Bart Hermans en Kenneth Ringoot. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties