Ook Club Brugge hervat

Kristof Blomme
| 0 reacties
Ook Club Brugge hervat
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Ook Club Brugge is vanmorgen begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdag wordt al een eerste oefenpot afgewerkt in en tegen Knokke.

Vanmorgen begon Club Brugge met 23 spelers aan de eerste training. De Kroaten Balaban en Leko, die nog actief zijn op het WK, waren er logischerwijze niet bij. Doelman Stijnen kreeg nog een week extra rust, terwijl Diallo visumproblemen heeft. De andere vier nieuwkomers: Daerden, Dreesen, Salou en Chavez waren er wel, evenals Vermeulen, die de overstap maakte van de beloften en Van Winckel, de nieuwe assistent. Het werd een gezapige eerste werkdag voor de Bruggelingen. 

Na de training gaf coach Ferrera aan dat Club Brugge dit seizoen resoluut op de titel mikt. "Onze ambitie moet zijn om dit jaar kampioen te worden. Ook in Europa wil ik iets doen, dat zou magnifiek zijn."  Ook de nieuwkomers reageerden enthousiast. "Vanaf dag één voel ik de familiale sfeer hier aan den lijve. Ik besef dat ik een aanpassingsperiode nodig zal hebben, maar ik hoop toch zoveel mogelijk te spelen. Het wordt alvast een leerrijk jaar", aldus de jonge Dreesen. 

Koen Daerden, die nog maar net werd getransfereerd, was blij dat hij er vanaf de eerste dag bij kon zijn. "Zo kon ik mijn nieuwe ploegmaats meteen leren kennen. Ik denk dat ik me vrij snel zal kunnen integreren. Dat Club veel geld betaalde om me in te lijven geeft vooral veel vertrouwen. Ik wil hier prijzen pakken. Van de trainer merk je meteen dat hij op en top professioneel is." 

Salou wist al veel langer dat hij vanaf dit seizoen in Brugge zou voetballen. "Dit is een mooie stap vooruit. Ik wil dit seizoen de titel pakken en zo ver mogelijk geraken in de Uefa-cup." Voor concurrentie heeft de Ghanees geen schrik. "Als ik op de bank zit wil het zeggen dat ik niet goed genoeg ben om te spelen. Door de concurrentie neemt de kwaliteit van iedereen toe, dat komt de club ten goede. Het is aan mij om te tonen dat ik een basisplaats waard ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties