Vaesen: 'Zaak-Defour nog niet vergeten'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vaesen: 'Zaak-Defour nog niet vergeten'
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Twee maanden geleden gaf toenmalig Genk-voorzitter Jos Vaesen zijn ontslag nadat Steven Defour een contract bij Standard tekende. Vandaag, twee maanden na de feiten, sprak Vaesen nog eens met de pers.

"Iedereen die met RC Genk begaan is, geniet van onze prestaties", aldus Vaesen aan de vooravond van de topper tegen Anderlecht in Het Nieuwsblad. "Maar ik geniet persoonlijk nog veel meer van de kwaliteit van ons voetbal. Het was al jaren niet meer zo goed. Of we kampioen kunnen worden, weet ik niet. Daarvoor zullen Anderlecht en Club Brugge punten moeten laten liggen. Alleen dan kunnen we meedoen voor de titel."

Maar mist Vaesen de voorzitterstoel en de bijhorende aandacht niet? "Helemaal niet. Ik heb nog geen moment spijt gehad. Ik geniet er elke dag van. Ik blijf actief bij KRC Genk, maar ik zie het niet zitten om ooit opnieuw de dagelijkse leiding op mij te nemen. Ik vond dat ik er te weinig levensvreugde aan had. Nu heb ik die teruggevonden."

En tot slot, toch nog eens over de zaak-Defour: "Dat hoofdstuk is voor mij absoluut niet afgesloten! Het blijft pijnlijk wat er is gebeurd. Toch heb ik geen enkel probleem met Steven. Ik heb maar met twee mensen een probleem: Luciano D'Onofrio (sterke man bij Standard, red.) en Paul Stefani (de nieuwe manager van Defour, red.) . Dat zijn voor mij vijanden voor het leven. Zonder twijfel hebben zij heel die overstap van Steven naar Standard geregisseerd. Steven is de beste speler van zijn leeftijdscategorie. En die hebben ze bij ons weggehaald. Op een incorrecte manier. Punt aan de lijn."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties