Zulte Waregem walst over Wenen

Dirk Pieters

Zulte Waregem blijft het verrassend genoeg uitstekend doen in de Uefa-beker. Het won donderdagavond met 1-4 op het veld van Austria Wien. Tim Matthys was dé grote man met drie doelpunten.

Zulte Waregem begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans, maar Tjorven De Brul kopte naast. Toch kwamen de bezoekers op achterstand. Andreas Lasnik schoot op doel, de bal week af op een ploegmaat en caprioleerde over doelman Geert De Vlieger tegen de netten.

De West-Vlamingen gaven zich echter niet gewonnen, want amper tien minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Tim Matthys omspeelde Szabolcs Safar en schoot vanuit een scherpe hoek de 1-1 op het bord.

Tijdens de tweede helft was Zulte Waregem een maatje sterker dan de thuisploeg. De bezoekers namen de wedstrijd in handen en zetten dit ook om in doelpunten, veel doelpunten. Nog voor het uur bracht aanvaller Matthys zijn club op voorsprong. De spits draaide zich knap vrij en schoot de 1-2 binnen. Amper enkele minuten later schoot diezelfde Matthys zijn derde van de avond tegen de netten, 1-3. Tijdens de slotfase kreeg de spits nog een verdiende applauswissel en zorgde invaller Wouter Vandendriessche voor de 1-4 eindstand.

Zulte Waregem begon uitstekend aan de groepsfase van de Uefa-beker en mag nu eigenlijk al spreken van een geslaagde Europese campagne. En wie weet, zit er nog veel meer in. [AN]