Moeskroen na verlengingen, Charleroi niet

Kristof Blomme

Moeskroen bekert moeizaam verder. De Henegouwers hadden verlengingen nodig tegen tweedeklasser Tubeke. Uiteindelijk werd het nog 2-0. Charleroi verging het nog minder goed tegen Vigor Hamme. De Karolo's moesten de duimen leggen na strafschoppen.

Moeskroen was uiteraard favoriet tegen Tubize. Toch was de tweedeklasser lange tijd de betere ploeg. Na negentig minuten stond de brilscore nog steeds op het bord. Pas in de verlengingen brak de wedstrijd helemaal open. Bertin Tomou scoorde daarin na vijf minuten. Tien minuten voor het einde van de verlengingen moest de thuisploeg met tien man verder na rood voor middenvelder Grondin. Tubeke geloofde nog in een stunt, maar Tomou nam de laatste hoop weg met zijn tweede van de avond.

Charleroi nam het op eigen veld op tegen Vigor Hamme, het nummer zestien in de tweede klasse. Toch waren het de bezoekers die verrassend de score openden. Versyp tekende voor die treffer. Het was wachten tot na de rust vooraleer Charleroi kon reageren. Kéré zorgde voor de gelijkmaker. Binnen de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord. In de extra tijd leek de thuisploeg het pleit toch nog te winnen. Debutant Jovial scoorde immers in de eerste verlenging. Vroeg in de tweede verlenging kwam Hamme verrassend nog eens langszij via D'Hasseleer. De match stevende af op strafschoppen en daarin toonde de tweedeklasser zich het meest koelbloedig.