De clash tussen Armata Viola en de M. Catholics

De clash tussen Armata Viola en de M. Catholics
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De bekermatch tussen de Antwerpse clubs KV Mechelen en Germinal Beerschot is meer dan een clash van 90 minuten tussen twee grootheden uit het Antwerpse voetbal. De echte strijd speelt zich af achter de schermen en is reeds enkele weken aan de gang. Beide sfeergroepen van de clubs zijn in volle voorbereiding op hun onderlinge clash van morgenavond, as we speak. Een kleine introductie.
 
De Malinwa Catholics is een erg jonge sfeergroep. In de zomer van 2006 staken enkele fanatieke supporters van KV Mechelen de hoofden bij elkaar om na een verschrikkelijke seizoen van hun club het heilige vuur terug wat aan te wakkeren. De Catholics willen de sfeer bevorderen op visueel en vocaal vlak.  Deze nieuwe samenwerking resulteerde reeds in enkele mooie tifo-acties, o.a. tegen Antwerp, de aartsrivaal van hun tegenstander van woensdag, Germinal Beerschot.


Armata Viola bestaat net iets langer, maar is ook nog erg jong. In tegenstelling tot de Catholics houden de Kielse ultra’s zich enkel bezig met het visuele aspect. In april 2005 werd deze sfeergroep geboren tijdens de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België tegen Racing Genk. Dat zelfde seizoen won Germinal Beerschot de beker, waarbij de jongens van Armata het Koning Boudewijn Stadion omtoverden tot een helse, paarse vlaggenzee. Armata Viola staat daarom net iets scherper tijdens bekerwedstrijden. 

Het wordt uitkijken naar de onderlinge clash van morgen, woensdag! Later deze week volgt hier op voetbalkrant een dubbelinterview met de jongens van de Malinwa Catholics en Armata Viola.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties