BVB: H. Helchteren – OHL: 1-4

BVB: H. Helchteren – OHL: 1-4
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Te midden van het brons-groen eikenhout, waarvan de bruine bladeren door de  wind op het veld worden geblazen, is het bij een zacht herfstweertje aangenaam spelen.
 
OHL begint gedreven aan de wedstrijd.  In de 5’ reeds gaat Janice Cayman uit aangeven van Lenie Onzia op links snel door: 0-1. In de 8’ plaatst Lien Anthoons de bal onderkant lat maar deze botst terug op het veld. In de 16’ schiet Janice Cayman na een individuele actie nipt over. Helchteren herpakt zich in het tweede kwartier en breekt gevaarlijk uit. De OHL-verdediging verslikt zich meermaals. Maar Anneleen Haesen intervenieert gevat en houdt de netten schoon. Het spel gaat verder op en af. In de 35’ zet Kelly Nijns van op rechts voor het doel. De bal devieert op een verdedigster: 0-2. Helchteren geeft zich niet gewonnen, breekt gevaarlijk uit, overspeelt OHL-verdedigsters maar zonder finaal succes want Petra Vanelderen ondervangt secuur en Anneleen Haesen reageert gevat.
 
Helchteren komt ‘wij geven ons niet gewonnen’ en ‘er op of er over’ uit de kleedkamer. Zij gaan door de OHL-verdediging. En wanneer OHL bij zo’n aanval aarzelt, scoort Helchteren in de 55’ met een ver schot: 1-2. OHL herneemt en dwingt meteen een corner af. De bal belandt in het pak. OHL trapt herhaaldelijk op de puik spelende doelwachtster van Helchteren. Uiteindelijk scoort Nathalie Mathues: 1-3. OHL zet druk maar de verdediging van Helchteren ontziet niets of niemand. Ondanks het roepen voor een kaart door de OHL-supporters staat de Limburgse ref erbij en kijkt ernaar. Helchteren breekt meermaals uit. Zij stoten op een sterk verdedigende Vanelderen en een puik keepende Haesen. In de 78’ breekt Kelly Nijns vechtend door en en legt de eindcijfers vast: 1-4. 

Op woensdag 14 maart bekert OHL verder, alhoewel dat op Helchteren bijwijlen niet vanzelfsprekend was. 

OHL: Haesen, Vanelderen, Goris, Cayman, Goethals, Onzia, Nijns, Zwaenepoel, Mathues, Anthoons (46’Torfs), Van den Bergh (46’Van Roie), Schouteeten, Marnef

Trainers: Tamara Cassimon, Olivier Van Impe.
Verzorgsters: Petra Kerremans, Inge Van Impe
Afgevaardigde: Dany Proost
 
Doelpunten: 5’ Janice Cayman (0-1), 35’ own (0-2), 55’ ? (1-2), 57’ Nathalie Mathues (1-3), Kelly Nijns (1-4)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties