Marc Brys: Onze taak was winnen!

Jan Van Looy
| 0 reacties
Marc Brys: Onze taak was winnen!
Foto: © SC

Ruim een uur zag het er naar uit dat Lierse tegen Germinal Beerschot zijn eerste driepunter van het seizoen zou laten inschrijven. Maar in het slotkwartier zetten de Kielenaars een scheve situatie recht in een gevleide maar op karakter bevochten 2-3-overwinning. De opluchting kon van het gelaat van trainer Marc Brys worden afgeschept...

"Tegen een supergemotvieerd Lierse was winnen voor ons de enige taak. We wisten dat we een gretige thuisploeg tegenover ons zouden krijgen. Want na die zware 4-0-rammeling en de trainerswissel had Lierse ietwat recht te zetten. Ik vond dat we vrij goed begonnen, maar we konden dat overwicht niet in doelpunten omzetten. Scoren deed Lierse wel... en toen we vroeg in de tweede helft 2-0 achter kwamen vreesde ik wel even voor een nederlaag", deed Marc Brys na afloop zijn verhaal.

'Vreemd genoeg vormde dat tweede Lierse doelpunt het keerpunt van de wedstrijd. Onze eerste helft was niet goed, maar in de laatste twintig minuten hebben we schitterend teruggevochten. En was het karakter dat voordien niét aanwezig was, plots wél daar. Van het scenario waarin we een 2-0-achterstand alsnog ombogen in een overwinning, kan je alleen maar dromen", aldus nog Brys.

Germinal Beerschots trainer hekelde de laksheid van de eerste helft. Vooral het gebrek aan duelkracht en het feit dat het verschil tussen 'denken' en 'doen' zo groot was, zat Marc Brys hoog.

"Positief daarentegen was dat het overgrote gedeelte van mijn spelers na de pauze eindelijk hun verantwoordelijkheid opnam. De faalangst verdween, er werd druk gecreërd, op karakter en met passie gevoetbald. Ik meen dat we onze mindere periode nu hebben afgesloten. Uit een thuismatch tegen Zulte Waregem en een verplaatsing naar Lierse puurden we 4 op 6... terwijl we vorige week eigenlijk de volle pot verdienden. Die lijn moeten we volgende vrijdag tegen Standard nu maar doortrekken."

Uiteraard had Marc Brys vroeg in de tweede helft de spreekkoren van de ontevreden Kielse fans gehoord.

"Dat is nu eenmaal het lot van de trainer als het minder draait", stapte hij er vrij filosofisch over. "Maar ik kan onze fans begrijpen. We spelen bij de hekkensluiter die nog geen wedstrijd gewonnen heeft en amper twee punten telt. Dan verwacht je een overtuigende prestatie en een ruime overwinning. Wanneer het dan moeilijker loopt dan voorzien, dan groeit de frustratie en gaat men aan het morren. Gelukkig was er voor Germinal Beerschot vandaag een 'happy end'."

Danny Geerts

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties