Wasilewski mogelijk nieuwe rechtsback Anderlecht

Wasilewski mogelijk nieuwe rechtsback Anderlecht
Foto: © SC

Het ziet er naar uit dat Anderlecht een oplossing gevonden heeft voor zijn probleem op de rechtsachterpositie. De regerende landskampioen neemt de Poolse international Marcin Wasilewski mee op stage naar La Manga waar hij een contract kan versieren als trainer Francky Vercauteren tevreden over hem is.

Anderlecht is al een hele tijd naarstig op zoek naar defensieve versterking. Vooral op de rechterflank was er een probleem omdat youngster Anthony Vanden Borre al enkele seizoenen bewijst dat hij geen echte verdediger is. "Misschien heb ik nog wel een verrassing in petto. Het gaat om een internationale piste en een recente tegenstander van de Rode Duivels", liet Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck de pers gissen. Het bleek dus om Wasilewski te gaan die nu nog in eigen land bij Lech Poznan speelt.

Anderlecht kwam de Pool op het spoor toen hij op 15 november met zijn land met 0-1 ging winnen tegen de Belgische nationale ploeg. Wasilewski bezorgde de Belgische aanval en zijn rechtstreekse tegenstander Bart Goor in het bijzonder een erg moeilijke avond. Wasilewski is nog niet lang in dienst van middenmoter Poznan maar kon toch al de interesse van verschillende clubs opwekken. Zo ging hij onlangs nog testen bij Stoke City, de club van Carl Hoefkens. 

Wasilewski, een 12-voudige international, is krachtig en sterk en scoorde al vijf keer in clubverband, maar is soms iets te onbesuisd in zijn acties. Schrik om een tweede Vanden Borre binnen te halen, heeft Anderlecht niet want de Poolse bondscoach Leo Beenhakker wist hem in korte tijd om te vormen tot een verdedigend meedenkende vleugelspeler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties