Analyse Westerlo: Opnieuw een goudhaantje

Dirk Pieters
| 0 reacties
Westerlo: Opnieuw een goudhaantje
Foto: © SC

Algemeen
Dit keer zijn we met een analyse terechtgekomen bij Westerlo; de club van Herman Helleputte. Westerlo kende geen schitterende heenronde, maar slecht kunnen we de resultaten van de Kempenaars zeker niet noemen. Westerlo hoopt het in de terugronde nog net iets beter te doen, zodat een plaats in de linkerkolom veilig is. Veel zal afhangen van het goudhaantje Ogunsoto. De spits van Westerlo was goed voor heel wat doelpunten en daar hoopt men in de terugronde opnieuw van te kunnen genieten. 
Vorig seizoen en nieuwkomers

Vorig seizoen kende Westerlo een wisselvallig seizoen. In de heenronde veel spektakel en doelpunten. Na nieuwjaar en het vertrek van Coelho was het heel wat minder. Op het transferfront toonde Westerlo zich de voorbije zomer vooral actief in het aanvallende compartiment. De falende voorhoede van de terugronde werd versterkt met een targetman (Van Den Eede) en een Nigeriaanse goalgetter (Ogunsoto). Vooral die laatste was opnieuw een schot in de roos. 
Competitiestart

Westerlo nam naar goede gewoonte een uitstekende seizoensstart. In de eerste zeven wedstrijden verloor het maar één duel; tegen Anderlecht. Het werd in het Kuipje 3-4 voor de bezoekers na een schitterende wedstrijd van Ogunsoto. De aanvaller van Westerlo maakte twee doelpunten en leek de held te gaan worden. Toch deed Tchité, de aanvaller van paars-wit het net iets beter met drie doelpunten. Het enige negatieve aan de reeks van Westerlo is dat de club dit seizoen van nog geen enkele topclub punten kon afsnoepen. Tegen Anderlecht, Club Brugge, Standard en Genk werd telkens verloren. 

In de Beker van België is Westerlo nog steeds actief. Zaterdagavond speelt de club zijn wedstrijd tegen Club Brugge. Benieuwd of Westerlo het nieuwe jaar goed kan inzetten.

Vervolg seizoen

Westerlo versterkte zich tijdens de winterstop met de Macedonier Vladimir Dimitrovski (Linkerverdediger) en de Braziliaan Rafael Batista. Of beide spelers meteen voor een extra gaan zorgen valt af te wachten. Ook is het nog niet zeker hoelang topschutter Ogunsoto bij de club zal blijven. Verschillende Europese topclubs kwamen al horen achter de aanvaller. Zo zou het Nederlandse PSV de aanvaller graag willen aantrekken. Als het bestuur van Westerlo de aanvaller kan bijhouden, gaan we dit seizoen nog wel enkele mooie wedstrijden zien van de ploeg van Herman Helleputte. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties