Zeven goals in Anderlecht - Dender

Dirk Pieters

Anderlecht had het enkel in de beginfase moeilijk tegen de leider uit tweede klasse, maar na een blunder van doelman Coppens begonnen de Brusselaars beter te spelen. Boussoufa en Frutos zorgden voor twee doelpunten en ook Mpenza pikte zijn doelpuntje mee. Dender speelde goed mee, maar het grote Anderlecht had net iets meer in huis.

De beginfase was voor Dender EH, maar de bal geraakte niet voorbij doelman Zitka. De goalie van Anderlecht hield zijn ploeg in de eerste vijf minuten recht. Na elf minuten was het dan toch raak. Koen Persoons schoot de bal via de binnenkant van de paal tegen de netten: 0-1, niet eens onverdiend. Twee minuten later stonden de bordjes opnieuw gelijk. Na een gigantische flater van doelman Coppens kon Boussoufa gemakkelijk de 1-1 binnentikken. Anderlecht bleef nu even drukken en kwam zelfs 2-1 voor. Het was Mbo Mpenza die de bal mooi over doelman Coppens stiftte, een zeer gevleide voorsprong voor de Brusselaars.

Dender liet zich niet doen en kwam bijna opnieuw op gelijke hoogte, maar Stuckens schoot onbegrijpelijk over. Vlak voor de rust scoorde Dender EH opnieuw, maar het doelpunt werd na heel wat getwijfel van de lijnrechter afgekeurd. Frutos kende meer geluk: zijn 3-1 werd wél goedgekeurd.
In de tweede helft hield Anderlecht alles goed onder controle. Paars-wit bleef rustig baas en probeerde af en toe stevig te prikken. Even viel het stil, maar dan zorgde Frutos met zijn tweede van de avond voor de 4-1. Amper twee minuten later was het alweer raak. Dit keer was het de tweedeklasser die kon scoren via Kevin Franck: 4-2. De wedstrijd bleef leuk om volgen. Anderlecht bleef goed meevoetballen en scoorde zelfs een vijfde doelpunt. Boussoufa scoorde zijn tweede van de avond: 5-2. Meteen ook de eindstand. [AN]