CSKA ligt al uit Russische beker

Luc Goderis

Regerend landskampioen en bekerhouder CSKA Moskou is er vanmiddag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Russische Beker.  In Luzhniki gingen de Moskovieten met 2-0 de boot in bij Kriliya SovetovSpartak Moskou plaatste zich wel, al bleek tweedeklasser Sibir Novosibirsk aanvankelijk geen hapklare brok te zijn.

CSKA is 2007 niet bijster goed gestart.  De Russische landskampioen werd vorige week door Maccabi Haifa uit de Uefabeker gewipt en is nu ook in de Russische Beker uitgeschakeld.  Marko Topic schoot de thuisploeg net na het kwartier op rozen en vijf minuten voor affluiten bezegelde Anton Bober het lot van de Moskovieten.  De heenwedstrijd eindigde eerder op 0-0.

FK Moskou ontving vanmiddag Amkar Perm voor de heenwedstrijd in de bekercompetitie.  De Moskovieten kenden weinig problemen en stuurden hun bezoekers met 3-0 naar huis.  Op doelpunten was het wel wachten tot na de herneming.  Pablo Barrentos opende net voor het uur de score en tijdens de slotfase dreven Branislav Krunic en Peter Bystrov de score verder op.

Tweedeklasser Sibir Novosibirsk had vorige week zijn vel duur verkocht tegen vice-kampioen Spartak Moskou en deed dit tijdens de return op maandag opnieuw.  Na achttien minuten veegde Sergey Sharin de 1-0 achterstand van vorige week weg.  De tweedeklasser verdedigde, in een wedstrijd doorspekt met gele kaarten, de voorsprong met hand en tand.  Tien minuten na de pauze sloeg Denis Boyarintsev echter de Siberische dromen aan diggelen toen hij er 1-1 van maakte.  Bij de thuisploeg bleek de veer gebroken en een kwartier voor affluiten namen Artem Dzyuba en Yegor Titov alle twijfels weg en bezorgden Spartak de 1-3 en een plaatsje in de kwartfinales.

1/8ste finales heen :
18/02 CSKA Moskou 0-0 Kriliya Sovetov
18/02 Spartak Moskou 1-0 Sibir Novosibirsk (II)
26/02 FK Moskou 3-0 Amkar Perm
04/03 Rubin Kazan - Rostov FK
04/03 Torpedo Moskou (II) - Dinamo Bryansk (II)

07/03 Rubin Kazan - Rostov FK
07/03 Dinamo Bryansk (II) - Torpedo Moskou (II)
14/03 Tom Tomsk - Dinamo Moskou
14/03 Saturn Moskou - Zenit St Petersburg
14/03 Dinamo Makhachkala (II) 0-5 Lokomotiv Moskou *

* Dinamo Makhachkala verloor onlangs zijn profstatuut en licentie en werd door de Russische voetbalbond uit het bekertornooi gegooid.