Jonge Reds bijna in finale

Yves Dekoning

Newcastle U18 - Liverpool U18 2-4

De U18 van Newcastle en Liverpool komen in de halve finale van de Engelse Youth Cup tegen elkaar uit. Titelverdediger Liverpool won de heenwedstrijd met 2-4 in Newcastle en ligt dus in pole position om de finale te bereiken.

Voor 4006 toeschouwers namen de bezoekers meteen het heft in handen. Doelman Mark Cook kon 24 minuten standhouden, maar moest zich dan gewonnen geven op een formidabele knal van Charlie Barnett. Newcastle probeerde terug te slaan, maar een levendige Lomana LuaLua kon keeper Martin Hansen niet verslaan. Vijf minuten voor rust werd het 0-2. Toptalent Astrit Ajdarevic stuurde topschutter Craig Linfield diep en deze faalde niet.

De jonge Magpies zochten na rust naar de aansluitingstreffer en LuaLua was er dicht bij, maar op het uur kwamen de jonge Reds 0-3 voor. Cook pareerde een pegel van Barnett, maar Ryan Flynn werkte de rebound tegen de netten. Newcastle bleef vechten en sloeg meteen terug. Andy Carroll was sneller bij een verre voorzet dan Hansen en kopte over de Deense doelman binnen. In de 68ste minuut scoorde Flynn zijn tweede van de avond. Hij glipte door de defensie van Newcastle en lobde knap over Cook. Ook Carrol pikte nog een tweede doelpunt en legde de eindscore vast op 2-4. De jonge Reds zijn dus favoriet om op eigen veld door te stoten naar de finale.