Trainers na KV Mechelen - AA Gent

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na KV Mechelen - AA Gent
Foto: © SC

Voetbalkrant was aanwezig op de trainersbabbel na de kwartfinale van de beker van België tussen AA Gent en KV Mechelen.
 
Georges Leekens, jullie plaatsen zich voor de volgende ronde dus ik kan me voorstellen dat je een tevreden trainer bent?
 
“ Ja, eerst en vooral denk ik dat we twee echte bekerwedstrijden hebben gezien van twee ploegen die probeerden te voetballen. Ze zijn heel hard bevochten maar correct en eerlijk. En dan denk ik dat we het verschil gemaakt hebben in de thuiswedstrijd . Je weet dat als je naar hier met een gelijkspel moet komen je problemen kent. Uiteindelijk hebben we het goed uitgespeeld maar het was niet zo gemakkelijk. Ik ben dus heel tevreden met de kwalificatie tegen KV Mechelen. Als ze zouden doorgegaan hebben naar de halve finale zou het misschien iets gemakkelijker zijn voor hen om naar eerste klasse te gaan. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze terug naar eerste klasse komen. Met dit soort publiek en deze fantastische sfeer wat ze bij een 2-0 achterstand in Gent zeker hebben bewezen. Dit hoort thuis in eerste klasse. Ook de manier waarop ze voetballen , gefeliciteerd aan mijn collega. Al bij al , inpakken en wegwezen en op naar de halve finale tegen Club Brugge. Ik denk dat dit seizoen sowieso moeilijk stuk kan.”
 
Jullie leken wat afwachtend te spelen , wachtend op die ene kans die dan uiteindelijk ook kwam?
 
“Dat was niet de bedoeling , dat was toch wel een beetje dat manier waarop KV Mechelen aan het voetballen was. De bedoeling was toch om voluit te gaan maar ze dwongen ons om georganiseerd te spelen en dat hebben dan ook gedaan. Het enigste erge is dat als je zo een bekerwedstrijd gespeeld hebt je ook met geschorsen zit. Ndiaye en Pavlovic zullen er niet bij zijn in de halve finale. Als je dat naar de volgende ronde moet doortrekken dan zijn die eerste kaarten die je ergens gepakt hebt wel dodelijk. Dodelijk ,ik bedoel dat het dan zware handicaps zijn , zeker als je tegen het grote kaliber komt. KV Mechelen was ook niet gemakkelijk en ik ben heel blij dat we door zijn.”
 
In de halve finale krijg je Club Brugge tegen en dat is een Vlaamse derby. Een speciale wedstrijd voor jou?
 
“Het zijn allemaal speciale wedstrijden voor mij , ik moet al de wedstrijden uitzoeken die niet speciaal zijn ,waar ik niet gewerkt heb. Je weet dat alle ingrediënten aanwezig zijn , Club Brugge gaat alles op die beker zetten. Wij gaan lastig doen , we zijn in Standard ook lastig geweest. Een beetje ambetant doen dat zit in mijn karakter. We gaan dat dan ook doen, ik vind het wel spijtig dat we eerst thuis moeten. Maar ja de loting is er…. Het mooie van de beker was die loting een paar dagen nadien en dan de heenwedstrijd uitspelen. Het is nu natuurlijk wat commerciëler en financiëler. Het leuke was dan dat je in de trommel zat en niet wist tegen wie je ging uitkomen. Nu was alles al gepland en dat vind ik spijtig. Al bij al mijn felicitaties aan KV Mechelen.”
 
Peter, jullie zijn uitgeschakeld maar KV Mechelen kan met opgeheven hoofd deze campagne verlaten?
 
“Dat denk ik wel. Als je eerste Beerschot en dan Zulte kan uitschakelen dan kom je tegen een ploeg uit de top vijf van het Belgisch voetbal die toch ook vandaag komt winnen met 0-1. Een ploeg die heel veel aspecten van het voetbal beheerst. Kracht,omschakeling en voetballend vermogen, het is gewoon een heel goed team. En als je dan tegen dat team over twee wedstrijden tot een kwartier voor het einde kan wedijveren voor de kwalificatie dan denk ik dat die jongens het schitterend gedaan hebben. En als je dan fouten maakt tegen zo een eersteklasser worden die natuurlijk ook afgestraft. Dat is leergeld. Dat zijn situaties die ook in tweede klasse voorkomen maar daar niet direct worden afgestraft. Je kan de spelers daar op wijzen en dan maken ze progressie. Zo kunnen we weer verder.”
 
Vandaag is weer gebleken dat jullie toch een gebrek aan scorend vermogen hebben en zo is het moeilijk om doelpunten te maken?
 
“Ik vindt niet dat dit het belangrijkste aspect is , ik vind dat we collectief sterk zijn . Iedereen scoort in ons elftal en dat is een eerste fase in de ontwikkeling. Daarna gaan je dat natuurlijk invullen en het team stelselmatig beter maken. Maar Rome is niet in ene zondag gebouwd en wel leren veel uit die wedstrijden. We trachten naar de toekomst toe bepaalde mindere punten want slecht punten hebben we niet echt in dit elftal stelselmatig weg te werken.”
 
Kielo-Lezi leek niet zo blij met zijn wissel?
 
“Ik denk dat je dat verkeerd hebt gezien. Ik denk dat wij individueel zo kritisch zijn voor onszelf dat hij niet zo gelukkig was met het ding dat hij vandaag moest doen. Ik denk dat we naar voor toe met die twee snelle mensen iets te weinig hebben kunnen brengen. Die jongen is gekwetst geweest en is nog zoekende achter zijn vorm. Net zoals Charaï trouwens en dan kom je op zulke wedstrijden iets te kort. Dat is dus een stukje vorm maar die mannen doen enorm hun best en ik kan ze niks verwijten.”
 
Moeten we ons zorgen maken over de blessure van Wesley Vanbelle?
 
“Ik heb gehoord  dat het een lichte verrekking zou zijn. Ik had vandaag nog vijftien mensen en meer heb ik er niet meer. Dat is natuurlijk de tol. Als je dan ook nog Asere en Vleminckx moet missen mag je niet spreken van gebreken in het elftal. Ik denk dat we het dan heel goed gedaan hebben tegen Gent.”
 
Zaterdag is er al de volgende afspraak hier thuis tegen Tienen. Dat is zo mogelijk nog een belangrijkere afspraak dan vandaag?
 
“Dat is zo maar daar moeten we ook weer door. Willen we laten zien dat we een goed elftal hebben en dat we rijp zijn om volgend seizoen echt mee te dingen. Als we dan al niet in de eindronde kunnen meedingen en dan hoort het erbij dat we Tienen kunnen opzij zetten.” 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties