Kranten: 'Belgen te dom, traag en tam'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kranten: 'Belgen te dom, traag en tam'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Belgische kranten halen weer vernietigend uit naar de nationale ploeg en zijn omkadering na de nieuwe afgang tegen Portugal. Een aantal krant zet bondscoach René Vandereycken uit de wind en hekelt de spelersgroep die gewoon té slecht is, andere kranten zien Vandereycken toch liever gaan met het oog op de toekomst.

"Een nederlaag van de nationale ploeg speelt zich steeds volgens hetzelfde scenario af: onmachtig in het offensief, suïcidaal in de verdediging", steekt Het Laatste Nieuws van wal. "Er is te weinig kwaliteit en te weinig mentaliteit. Te dom, te traag en te tam. Beste mensen, we kunnen gewoon niet beter. Face it. Offensief halen de Rode Duivels de norm niet. We hebben geen snelheid, geen ritmeversnellingen en geen explosiviteit. Schuldigen? Alvast niet de bondscoach. Al eens gereden met een wagen met een lege benzinetank?", als Het Laatste Nieuws dat zijn verontschuldigingen aanbiedt aan ex-bondstrainer Aimé Anthuenis. "Sorry, Aimé Anthuenis. Het was destijds inderdaad jouw fout niet."

Ook bij De Morgen vinden ze dat de bondscoach moet blijven. "De man is weliswaar koppig en maakt niet gemakkelijk vrienden, maar toch doet hij zijn best. Een acutere vraag is weliswaar of de Rode Duivels nog wel het visitekaartje van de bond zijn. Op het EK kunnen de beloften zich plaatsen voor de Olympische Spelen. In elke andere sport zou er dan ook voorrang gegeven worden aan de beloften. Dat bepalen echter niet de bondscoaches, maar wel de bondsleiding", aldus De Morgen vandaag.

Ook Het Nieuwsblad haalt de hakblijk genadeloos boven. "Onze Rode Duivels hebben in Portugal het statuut verworven van lantaarnpalen waarin zelfs geen licht meer brandt. Op het EK 2008 in de Alpen jodelen ze straks zonder Belgen. Het EK is ondertussen een dronkemansdroom geworden en dat al halverwege de kwalificatie", aldus Het Nieuwsblad die ook uithaalt naar Daniel Van Buyten. "Van Buyten is het symbool geworden van de grauwe realiteit van het Belgische voetbal. België telt gewoon niet meer mee. Onze beloften spelen in juni het EK. Zowaar een lichtpunt in een pikdonkere tunnel waarin de bond al jaren zijn weg kwijt is. Leve de toekomst. Of krijgen we weer een strategische dwaling van de bond?", sluit de krant af.

Ook bij de Waalse krant Le Soir begint het te dagen dat niet de bondscoach de schuldige is van de malaise. "Vandereycken krijgt al enkele maanden kritiek. Logisch, maar toch is hij de schuldige niet van de nederlaag in Portugal. Van Buyten flaterde bij de eerste goal, Stijn Stijnen ging onder de bal door bij de tweede, Peter Van der Heyden werd belachelijk gemaakt bij de derde en de hele ploeg bij de vierde", aldus het genadeloos harde verdict van Le Soir aan het adres van de spelers. "Er is geen hoop meer voor deze doodzieke patiënt. We kunnen alleen nog huilen en bidden. De echte vraag die we ons mogen stellen is: mochten we echt hopen op beter in Lissabon? Het antwoord is nee."

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties