Franky Van der Elst slaat keihard terug

Kristof Blomme
| 0 reacties
Franky Van der Elst slaat keihard terug
Foto: © SC

De laatste weken komen steeds meer verhaaltjes naar buiten over hoe het er in de kleedkamer van Club Brugge aan toe gaat. Nadat François Colin uitpakte met een anonieme bron spuwt Franky Van der Elst, die als assistent-trainer eerder dit seizoen werd ontslagen, zijn gal in Het Belang van Limburg. Naast de spelersgroep moet vooral physical coach Jan van Winckel het ontgelden. 
Dat het serieus verkeerd zit in de spelersgroep van Club Brugge werd de laatste weken almaar duidelijker. Nu doet ook Franky Van der Elst zijn boekje open. Volgens de Fox zijn de spelers inderdaad niet uit het goede hout gesneden. Zonder veel namen te noemen pakt hij uit met enkele anekdotes. "Sommige spelers beseffen niet dat je in het profvoetbal dag na dag keihard moet werken. Kevin Roelandts zegt: "Bij Club mocht je nooit lachen op training." Dat is onzin natuurlijk. Als je altijd zit te lachen en te zeveren heb je wel een probleem en dat was het geval bij Club. Een andere speler was zeven kilo bijgekomen, nadat hij drie weken geblesseerd was. Dan verzorg je je toch niet?" 

Ook het uitgaansleven van de spelers kwam vaak in de pers. "Na de 4-1 nederlaag bij Gent hebben vijf spelers tot vijf uur 's morgens in Gent in een café op de tafel staan dansen. Dat is ongepast en zo zijn er nog meer verhalen. Een andere jongen werd er bijvoorbeeld op gewezen of hij alstublieft niet meer op stap wilde gaan twee dagen voor de wedstrijd. "Dan ga ik wel ergens anders, zodat jullie het niet meer weten", antwoordde die. Zij speelden niet alleen met hun eigen carrière, maar ook met die van Caje, René, Emilio, Marc en mij."

Ook Jan van Winckel, de physical coach van Club, is kop van jut voor Van der Elst. "Ik heb altijd gedacht dat iemand die voor een club werkt het goed voor heeft met die club. Blijkbaar was ik naïef. Bij Club heb ik een physical coach leren kennen die enkel voor meer onrust zorgde. Maandenlang heeft hij zitten zeggen: "Franky, jij moet hoofdcoach worden." Achter de rug van Emilio, dat was totaal aangepast. Ik heb gezwegen, want Emilio had al genoeg aan zijn hoofd. Na het ontslag heb ik het hem gezegd, waarop Emilio reageerde: "Je zou eens moeten weten wat hij allemaal over jou heeft gezegd." Die man wou enkel zelf een plaats opschuiven in de hiërarchie. Het is trouwens niet het enige spelletje dat hij gespeeld heeft. Die man heeft bij mij afgedaan. Na het ontslag is hij doorgeschoven....hij heeft zijn zin gekregen zeker."

Ook Michel D'Hooghe zorgde voor onrust binnen de club, aldus Van der Elst. "Na amper drie wedstrijden onder Caje kwam hij in de kleedkamer gestormd. "Was dat nu het vriendenclubje dat het ging doen?" We wilden niet eens als vriendenclubje bestempeld worden. Ook Ferrera is hij in het openbaar afgevallen toen hij hem een goede trainer, maar een slechte coach noemde. Daarmee vraag je toch om onrust? Naar de buitenwereld heeft Marc altijd de verantwoordelijkheid genomen, maar hij had het niet alleen voor het zeggen. Hij beslist toch niet alleen over die vier miljoen voor Daerden? Ook de transfer van Dreesen heeft hij niet doorgedrukt. Soms is voetbal pure politiek, er spelen zoveel zaken mee, je hebt er geen idee van!" 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties