Analyse Tweedeklasser stuntte opnieuw

Luc Goderis
Tweedeklasser stuntte opnieuw

Vijf dagen nadat Zenit St Petersburg in de competitie een flinke tik kreeg van Spartak Moskou (1-3) trok het woensdag in de kwartfinale van de Russische beker opnieuw aan het kortste eind.  Het team van Dick Advocaat was nochtans op revanche belust, maar toch was het opnieuw Spartak dat won.  Het werd 1-2.
Dick Advocaat zorgde nog voor aanvang van de wedstrijd voor opschudding.  Om de één of andere onbekende reden verwees hij basisspelers Andrei Arshavin, Aleksandr Anyukov en Igor Denisov zonder pardon naar de reserven.  Het hoeft geen betoog dat het van meetaf aan voor een verzwakte thuisploeg pompen of verzuipen was.  Zenit kwam er pas diep in de tweede helft een eerste keer uit, maar toen was het kalf al lang verdronken.  Op slag van rust had Santos Mozart de bezoekers uit Moskou immers op 0-1 gebracht en halfweg de tweede helft had Artem Dzyuba de voorsprong verdubbeld.  Na een zeldzame tegenprik van Zenit kon Pavel Pogrebnyak nog milderen.

Tweedeklasser Dinamo Bryansk bleef ook tijdens de kwartfinale van de Russische beker verbazen.  Nadat ze eerder al Shinnik Yaroslavl en Torpedo Moskou uit het toernooi knikkerden gingen ze nu bij Rostov FK winnen.  Net voor de pauze liepen ze uit tot 0-2, maar de hekkensluiter uit de hoogste afdeling kon na de herneming milderen.

FK Moskou - Kriliya Sovetov had alles wat een bekerwedstrijd moet hebben.  Inzet, spanning en vooral veel doelpunten.  Halfweg de eerste helft schoot Roman Adamov de Moskovieten op voorsprong, maar amper zes minuten later stond het alweer gelijk.  Dmitriy Godunok versloeg onder druk zijn eigen doelman.  De wedstrijd bleef aangenaam om volgen, maar op meer doelpunten was het wachten tot de slotfase.  Vijf minuten voor affluiten, toen Branislav Krunic de 2-1 scoorde, leek de buit binnen voor FK Moskou, maar Kriliya - ondertussen nog met tien na de uitsluiting van Suad Filekovic - sloeg vliegensvlug terug.  2-2.  Toch pakte de thuisploeg nog de overwinning.  Daarvoor zorgde Pablo Barrientos diep in blessuretijd.  3-2.

Het stadsderby in Moskou tussen Dinamo en Lokomotiv was weinig hoogstaand, maar daar zat de staat van het veld voor heel veel tussen.  Zowel Dinamo als Lokomotiv dwongen bitter weinig kansen af en als ze dan al eens voor doel verschenen stokte de afwerking.  Na de pauze trok Dinamo het spel naar zich toe en middenvelder Dmitriy Khoklov schoot zowaar de thuisploeg op voorsprong.  Lokomotiv stelde er nog bitter weinig tegenover en de wedstrijd bloedde snel dood.  Het bleef 1-0.