Interview Thiebaut over de titelkansen

Joeri De Ren
| 0 reacties
Thiebaut over de titelkansen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gunther Thiebaut is comfortabel leider in de doelschuttersstand en heeft op de eerste plaats Campbell te vrezen die op twee doelpunten van de Denderse spits geklasseerd staat, maar wel al bijna 2 maanden droog staat. Met 5 doelpunten in twee wedstrijden lijkt Thiebaut zijn beste vorm terug te pakken te hebben en dat kan de leider enkel helpen bij het behalen van de gedroomde titel.

Hoe belangrijk is die titel van topschutter voor Thiebaut ? "Als je me zou kennen dan wist je dat dat niet belangrijk is voor me. Je kan trouwens alleen maar in die positie verkeren dankzij de ploeg. Als de ploeg geen kansen creëert, dan kan ik niet scoren, want ik ben een afwerker en geen man van de persoonlijke actie. Voor mij telt vooral het collectief."

Het collectief is sowieso een van de belangrijkste wapens van de promovendus en titelkandidaat. Iedereen vecht voor iedereen, zo ook de aanvallers. "Wij jagen de verdediging van de tegenstander op om zo druk te zetten en de bal snel te recupereren. Jammer genoeg kan je dit geen 34 wedstrijden lang volhouden. Maar jagende spitsen zijn een evidentie voor een collectief zoals het onze."

Het parcours van Dender oogt het makkelijkst van de drie titelkandidaten en bovendien hebben ze ondertussen een mooie bonus opgebouwd tegenover beide achtervolgers. Kan de titel nog mislopen worden ? "Het ziet er zeer goed uit, maar we moeten niet naar de rest kijken. Enkel ons eigen spel telt en indien we goed spelen zullen de resultaten volgen en dan hoeven we ook niet meer achteruit te kijken."

De conclusie leek eenvoudig : de titel is zo goed al binnen. "Mij ga je dat niet horen zeggen, maar ik wil er wel nog dit aan toevoegen : Ik wil het seizoen absoluut positief afsluiten. Wat ik daarmee bedoel zal wel duidelijk genoeg zijn..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties