Interview Lee Brotherston blikt optimistisch vooruit

Luc Goderis
| 0 reacties
Lee Brotherston blikt optimistisch vooruit
Foto: © SC

Terwijl Chelsea als voorbereiding op de FA Cup halve finale van zondag tegen Blackburn Rovers eerst nog een kwartfinale in de Champions League moest afwerken konden de Rovers zich in alle rust voorbereiden. Nog anderhalf uur voetbal scheidt één van beide ploegen van een plaatsje in de beroemdste bekerfinale ter wereld die dit jaar opnieuw in Wembley wordt gehouden. Worden het de blauwwitten uit het Noorden of halen de Londenaars het ? Wij vroegen het, via onze vrienden van de Noord-Ierse Rovers-fansite, aan Lee Brotherston, zoon van de legendarische linksmidden Noel Brotherston en laatste Rover die tijdens een FA Cup-wedstrijd scoorde tegen Chelsea.

Lee, hoe voelt het te weten dat jouw vader de winning-goal scoorde tijdens de laatste confrontatie met Chelsea in de FA Cup ?
Eerlijk gezegd wist ik dat niet eens tot dat het hier ter sprake kwam. Ik heb nog ergens een foto van mijn broer Ryan en mezelf als mascotten in de lounge, voor een wedstrijd tegen Chelsea. Ik denk zelfs dat het tijdens die bewuste wedstrijd was. Eigenlijk ben ik best wel trots op wat mijn vader bereikte en ik heb zo'n voorgevoel dat als we zondag scoren het wel eens opnieuw van de linkerkant zal komen.

Wat was de grootste teleurstelling dit seizoen voor Blackburn ?
De immense blessurelast en zeker enkele langdurig geblesseerden, maar persoonlijk vind ik twee keer verliezen van Manchester Utd mijn dieptepunt.

Wat vind je van Chelsea's seizoen tot dusver ?
Niettegenstaande ze met zo'n vedettenploeg niet het beste voetbal brachten spelen ze toch een sterk seizoen. Ze hebben met de League Cup al één trofee in de kast staan en daar kunnen ze er nog drie bijplaatsen. Toch hoop ik dat hun quadriple achter het weekend niet meer mogelijk zal zijn.

Wie vrees je het meeste bij Chelsea ?
Zoals we allemaal weten heeft Chelsea een heel sterk team en het zal voor Benni McCarthy moeilijk zijn een gaatje te vinden in een verdediging met John Terry en Petr Cech. Andrei Shevchenko is wel niet meer de speler die hij is geweest, maar hij lijkt nu toch in vorm te raken. Toch zie ik Christopher Samba de Oekraïner in zijn achterzak steken. We zullen moeten opletten van Frank Lampard, want die scoort nogal gemakkelijk.

Hoe zit het met de kansen van Blackburn in de halve finale ?
Ik denk dat we kans maken. Het is een bekerwedstrijd en daarin is alles mogelijk. De logica zegt dat Chelsea wint, maar de geschiedenis leert ons dat wij winnen. Ik ben nogal een fan van de geschiedenis.

Hoe kunnen de Rovers deze halve finale winnen ?Benni McCarthy zal een versnelling hoger moeten schakelen en dan kan het. Indien Morten Gamst Pedersen en David Bentley de vorm te pakken hebben zal Chelsea afzien. In doel hebben wij Brad Friedel. Als je het mij vraagt de beste doelman en hij zou wel eens de matchwinnaaar kunnen worden.

Wat denk je van de manager, Mark Hughes ?
Hughesy is een grote en ik zou het heerlijk vinden als hij nog enkele seizoenen aan Blackburn's roer blijft staan. Hij bracht enkele talenten naar Blackburn en onder hem zetten we enkele mooie reeksen neer in de beker. Laat ons hopen dat hij er nu nog een staartje kan aan breien en ons in de Cup Final kan brengen.

En Mourinho ?
Hij is een karakter. Hij bewees vvor mij al dat hij een goede manager is, maar velen zullen zeggen dat zijn prestaties te danken zijn aan de schijnbaar onuitputtelijke geldreserve van Roman Abramovich. Ik denk ook dat het zijn laatste seizoen is op Stamford Bridge. Volgend jaar zit hij zeker ergens anders.

Wat zijn de sleutelposities zondag ?
Shevchenko en Samba (lacht) !
Ik denk de duels tussen David Bentley en Ashley Cole. Volgens mijn gevoel wordt Cole teveel overroepen en zal Bentley hem zondag te baas zijn. De scheidsrechter zal moeten wakker zijn tijdens hun duels. Dat de ref ook maar Didier Drogba in de gaten houdt, want die zoekt soms wat al te makkelijk het gras op, op zoek naar vrije trappen en strafschoppen.Een voorspelling misschien ?1-0 op een vrije trap van Morten Gamst Pedersen.

En die andere halve finale ?
C'mon Watford ! Ik heb er eerlijk gezegd geen idee van. Ik zeg het niet graag, maar ik zie niets anders dan een Man Utd-zege. In de Champions League toonden ze al dat ze één van de beste ploegen in Europa zijn.

Bedankt Lee !

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties