U18: Red Devils winnen op Anfield

Yves Dekoning

Liverpool U18 - Manchester United U18  1-2

Manchester United heeft een uitstekende uitgangspositie verworven in de heenmatch van de finale van de FA Youth Cup. De jonge Mancunians wonnen voor 19518 toeschouwers met 1-2 op Anfield. De jonge Reds wacht een zware taak om dit recht te zetten op Old Trafford.

Beide ploegen vlogen er van bij de start in en creëerden kansen. Na zestien minuten spelen kwam Liverpool op voorsprong. Craig Lindfield kopte een knappe voorzet van Ray Putterill tegen de netten. De bezoekers waren even aangeslagen, maar namen het heft vrij snel in handen. Doelman Martin Hansen moest meermaals redding brengen. De Reds speelden echter goed mee en ook overbuur Ron-Robert Zieler had zijn handen vol.

Na rust hielp het geluk de Red Devils een handje. In de 50ste minuut kopte Robbie Threlfall de bal in eigen doel. De thuisploeg nam nu het commando over en kwam enkele keren heel dicht bij een nieuwe voorsprong. De menigte stuwde de jonge Reds naar voor, maar zeventien minuten voor tijd werd Anfield ineens heel stil. Aanvoerder Jay Spearing bracht Febian Brandy ten val en Man Utd kreeg een strafschop. Kapitein Sam Hewson bleef zijn zenuwen de baas en faalde niet. Zo won Manchester United de heenmatch met 1-2 en wacht Liverpool een titanenwerk in de terugwedstrijd.

Liverpool: Hansen, Darby, Burns, Spearing (capt), Threlfall, Barnett, Ryan, Flynn, Lindfield, Woodward (Eccleston 67), Putterill.

Man Utd: Zieler, Eckersley, Evans, Strickland, Chester, Drinkwater (Bryan 74), Welbeck, Hewson (capt), Brandy (James 90), Fagan, Galbraith.

Toeschouwers: 19518