Forcom Antwerpen vernedert Brussels

Steurbaut Kersten

Forcom Antwerpen heeft zich tegen Brussels United met duidelijke 6-0 cijfers geplaatst voor de finale van de play-offs in het zaalvoetbal.  Daarin ontmoet het Charleroi Action 21 dat over twee wedstrijden sterker was dan Morlanwez.

Brussels United was duidelijk naar Antwerpen afgezakt om haar 4-3 voorsprong uit de heenwedstrijd met alle mogelijke middelen te verdedigen, maar deze instelling bezorgde de bezoekers meer kwaad dan goed. Na slechts drie minuten zagen ze Breno Gomez al met rood naar de kleedkamers gestuurd. De frustratie welde op bij de Brusselaars en bereikte in de slotfase haar hoogtepunt wanneer hun voorzitter het veld opstormde om zijn ongenoegen bij de scheidsrechter te uiten.

Het kalf was toen echter al verdronken. Forcom Antwerpen zag een sterke eerste helft beloond met een 4-0 ruststand. Karim Bali, voor de wedstrijd door Ludo Van Campenhout nog gehuldigd als beste speler van het seizoen, opende na zes minuten de score. Een eigen doelpunt van Lucas Diniz Pinheiro, op voorzet van Karim Bachar, en twee treffers van een zeer bedrijvige Appie Idlaasri duwden de bezoekers verder in de put. Een put die de Brusselaars zelf mee gedelfd hebben. Diogo zag maar liefst zes pogingen, waarvan twee op strafschop, gekeerd door een uitstekend keepende David Morant.

Na de pauze liet Antwerpen het spel aan Brussels United, maar pas na zes minuten vonden de Brusselaars een antwoord op de goede Antwerpse organisatie. Een schat van Diogo strandde opnieuw op de vuisten van Morant. De thuisploeg loerde op de counter en liet na 14 minuten het publiek nog eens rechtveren met een treffer van ouderdomsdeken Kurt Gessner. In de slotminuut zorgde Bali vanop de stip voor de 6-0 eindcijfers.