Anderlechts 'box-to-box-player' is Hutchinson

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Anderlechts 'box-to-box-player' is Hutchinson
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Landskampioen Anderlecht zou de beoogde box-to-box-speler gevonden hebben in Denemarken. Het gaat om de 24-jarige Canadees Atiba Hutchinson die uitkomt voor FC Kopenhagen. 

Hutchinson heeft de Canadese nationaliteit maar zag het levenslicht op Trinidad. Vorig seizoen groeide hij uit tot de stervoetballer van zijn team. Hij kan elke positie aan op het middenveld en pikt regelmatig een doelpunt mee. In 32 wedstrijden scoorde hij vier doelpunten. Hutchinson moet dus de box-to-box-speler worden die Anderlecht wil binnenhalen.

In Brussel weten ze ook dat Hutchinson de Champions League aankan. Hij speelde afgelopen seizoen met Kopenhagen op het kampioenenbal maar werd laatste in een poule met Manchester United, Celtic Glasgow en Benfica Lissabon. Thuis tegen Celtic kon Hutchinson wel scoren.

Maar uitblinkers in de Deense competitie wekken ook elders interesse op. Niet alleen Anderlecht maar ook de Duitse clubs Werder Bremen en VfB Stuttgart en het Nederlandse AZ Alkmaar volgen erg aandachtig de verrichtingen van Hutchinson. Ook het kostenplaatje zou dik in de miljoenen lopen. Hutchinson ligt nog onder contract tot 2010 en moet zo'n 5 à 6 miljoen euro opbrengen. Voor de Canadees bij Kopenhagen terechtkwam, speelde hij ook nog twee seizoen bij het Zweedse Helsingborgs IF.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties