Von Schlebrügge maakte winnende goal

Philippe Crols

Niet Paris Saint Germain, maar wel Nancy was woensdagavond de tegenstander van landskampioen Anderlecht. Paars-wit won van de Franse eersteklasser met 2-1.

Anderlecht kwam al zeer snel op voorsprong. Mbo Mpenza mocht nog eens aan een wedstrijd beginnen en bedankte met een goal na amper bijf minuten. Op het halfuur kwam de gelijkmaker dan op het bord. Dia schoot een elfmeter voorbij Zitka, 1-1: de ruststand.

Na rust stuurde Vercauteren een bijna geheel nieuw elftal de wei in. Gescoord werd er niet tot verdediger Von Schlebrügge er vier minuten voor tijd 1-2 van maakte. Zo won Anderlecht dus toch nog.

Anderlecht eerste helft: Zitka, Von Schlebrügge, Van Damme, Juhasz, Biglia, Goor, Lamah, Hassan, Tioté, Tchité, Mpenza

Anderlecht tweede helft: Proto, Pareja, Van Damme (75'Odjidja), Von Schlebrügge, Tioté (75' Wasilewski), Baseggio, Goor (60'  Deschacht), Boussoufa, Lamah, Tchité  (75' Legear), Théréau