Marseille te sterk voor Anderlecht

Anderlecht kende een moeilijke avond tegen Olympique Marseille. De Franse eersteklasser won de vriendschappelijke wedstrijd tegen paars-wit met 4-2. Door de nederlaag beseft Anderlecht dat er nog heel wat werk aan de winkel is.

Marseille liep al na een kwartier 2-0 uit. Het was tweemaal Cissé die de Anderlecht-defensie voor schut zette. Ook na de rust ging de thuisploeg op zoek naar doelpunten. Ziani zorgde met een mooie actie voor de 3-0. Gelukkig kon Wasilewski tien minuten later nog milderen tot 3-1. In de slotfase kregen beide ploegen nog een strafschop en zo stond de 4-2 eindstand op het bord. Théréau maakte van op de stip meteen ook zijn eerste doelpunt voor Anderlecht.

Doelpunten: 6' en 14' Cissé 1-0 en 2-0, 50' Ziani 3-0, 59' Wasilewski 3-1, 68' M'Bami 4-1 (pen), 82' Théréau 4-2 (pen)

Anderlecht: Zitka, Wasilewski, Pareja, Juhasz (83' Von Schlebrügge), Deschacht, Hassan (63' Legear), Tioté (63' Van Damme), Goor (78' Baseggio), Tchité (78' Lamah), Mpenza (63' Théreau), Boussoufa (83' Triguinho)