Peter Maes en co kloppen ex-ploeg

Bart Hermans

KV Mechelen speelde zaterdagavond in eigen huis een vriendschappelijke wedstrijd tegen Verbroedering Geel. Het won deze wedstrijd met 3-2. Voor de thuisploeg scoorden Nong en Geudens (tweemaal). Voor de bezoekers waren dit Jusic en Oostvogels.

Beide ploegen begonnen op deze aangename zomeravond zeer rustig aan de wedstrijd. Bij KV Mechelen stonden nieuwkomers Adamovic , Persoons, Nong en Chen in de ploeg. Aan Geelse kant was het een speciale match voor David Crv (ex-KVM) en voor Brahim Boujou, hij speelde vorig seizoen nog voor Racing Mechelen. Bij KV Mechelen was dit voor tal van spelers een speciale wedstrijd. Trainer Peter Maes, Jeroen Mellemans, Kevin Geudens en Issame Charaï kwamen vorig seizoen over van Geel.

Het eerste gevaar kwam er rond het kwartier via Persoons, zijn schot ging over. In dezelfde minuut kon Nong zijn duivels ontbinden en de 1-0 scoren. Het eerste gevaar van de bezoekers kwam er op vrije trap via Joeri Coomans die hoog overschoot. Het volgende gevaar voor de thuisploeg kwam er na een hoekschop, de bal belandde bij Charaï maar deze knalde naast. Ondanks het feit dat dit een oefenmatch was waren er toch pittige duels. Vleminckx kwam heel dicht bij de 2-0 maar zijn lob werd door Geel-doelman Vervoort nog uit zijn kooi geranseld. Geel, dat ten opzichte van vorig seizoen met bijna een heel nieuwe ploeg moet beginnen, moest het balbezit aan Mechelen laten maar was wel goed georganiseerd het eerste half uur. Sidi Farssi werd rond het half uur neergehaald door Van Hoevelen in het strafschopgebied met een penalty als gevolg. Jusic liet Adamovic, die wel naar de juiste hoek dook, geen schijn van kans. Geel ging nu beter voetballen en na een mooie combinatie leek Sadio Ba te kunnen doorbreken maar met een mooi tackle kon Chen verder kwaad voorkomen. De wedstrijd werd er zeker niet minder bitsig op met twee gele kaarten als gevolg. Zowel Crabeels als Boujou kregen een geel karton van scheidsrechter Wim Smet. Een paar minuten voor de rust werd een voorzet vanop rechts slecht weggewerkt door Geelse Verdediging en kwam de bal aan de rand van de zestien terecht in de voeten van Kevin Geudens. Geudens, die bekend staat om zijn goed schot, twijfelde niet en schoot de 2-1 voorbij een kansloze Vervoort.

De thuisploeg was het eerste gevaarlijk in de tweede helft. Een schot van Nong ging voorlangs. Even later was het wel raak: een vrije trap van Persoons werd door Geudens in twee tijden voorbij de bezoekende doelman geschoten. Rond het uur was het tijd voor de gebruikelijke vervangingen en het weinige tempo dat er al was in de match zakte weg. De bitsigheid verdween evenwel niet. Vleminckx ging neer na een vermeende kopstoot maar de scheidsrechter had niets gezien en ook zijn lijnrechter reageerde niet. De wedstrijd kabbelde zo voort. De ingevallen Dunkovic deed iedereen nog eens opveren maar zijn schot werd knap gered door Vervoort. Kielo-Lezi kreeg vlak voor affluiten nog een unieke kans maar zijn schot ging nipt naast de verste paal. Geel kon nog terugkomen tot 3-2 na een misverstand tussen Vleminckx en doelman Adamovic op een corner.

Veel belang kan er aan een oefenwedstrijd niet gehecht worden maar ons lijkt het dat Geel sportief klaar is voor tweede klasse. Bij Mechelen vielen de perfecte tackles van Chen en de gedrevenheid van Nong ons op.

KV Mechelen: Adamovic,Ivens,Mellemans (65’ Van Goethem),Van Hoevelen, Persoons,Chen,Crabeels (56’ Goessens), Charaï (65’ Kielo Lezi), Nong (56’ Dunkovic), Geudens (76’ Biset) en Vleminckx

Verbroedering Geel: Vervoort,Sisoko ( 60’ Van Lieshout ),Wouters,Ba,Gielen,Coomans ( 72’ Oteng) ,Jusic,Boujou ( 60’ Oostvogels),Delorge, Farssi (85’ Steurs) en Crv (79’ Mellebeek)

Geel: Bajou, Crabeels

Doelpunten: 13’ 1-0 Nong, 29’ 1-1 Jusic (penalty) 39’ 2-1 Geudens, 51’ 3-1 Geudens, 90’ 3-2 Oostvogels

Scheidsrechter : Wim Smet