Mathijssen: 'Achterstand op Genk en A'lecht inhalen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mathijssen: 'Achterstand op Genk en A'lecht inhalen'
Foto: © SC

Jacky Mathijssen laat vlak voor de start van de competitie nog eens zijn licht schijnen op het seizoen dat hem te wachten staat bij zijn nieuwe club Club Brugge. "In mijn ideaal scenario worden we eerste, maar we zullen zien hoe het scenario onderweg rolt. Ik besef dat Genk en Anderlecht nog een voorsprong op ons hebben omdat zijn hun team en concept behielden. Wij moeten die achterstand zo snel mogelijk inhalen", steekt Mathijssen van wal in de krant Het Nieuwsblad.

De nieuwe centrale as bij Club kwam er niet op vraag van de Limburger maar ze was wel broodnodig na het annus horribilis van vorig seizoen. "Maar tegen de komst van François Sterchele, Jeroen Simaeys en Karel Geraerts kan niemand iets hebben", aldus Mathijssen.

Het zint Mathijssen wel dat Club Brugge weer over enkele sterke binken beschikt. "In mijn manier van werken heb ik altijd gehamerd dat we spelers moeten hebben die fysiek kunnen overleven en aan de druk kunnen weerstaan om het verschil te maken. Zeker internationaal zie ik topclubs met veel talent die het niet redden omdat net dat aspect onderontwikkeld is. Het fysieke aspect mag je niet mijden zoals sommige clubs dat wel doen", besluit Mathijssen die zaterdag met zijn team AEC Bergen in de ogen kijkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties