Ook Dender onderuit tegen Murcia

Bart Hermans

Dender heeft woensdagavond met 0-1 verloren van Real Murcia. De bezoekers scoorden in het slot van de wedstrijd uit een penalty.

Bij de thuisploeg kwamen de nieuwkomers De Ryck, Martinez en Iribarren aan de aftrap. De eerste kans was voor Dender, Munyaneza kon doorgaan op rechts maar zijn schot werd door doelman Fabian Carina in corner gebokst. Aan de overkant zagen we een mooie een-twee tussen Gonzalez en Bolarin maar deze laatste geraakte niet voorbij doelman Lemmens. Rond het kwartier was de thuisploeg nog eens gevaarlijk, een vrije trap van Barbé werd net over gekopt door Gerets. Op het halfuur kon Barbé op aangeven van Munyaneza doorgaan maar een Spaanse verdediger kwam gepast tussen en werkte de bal in corner. Even later zagen we een mooi opgezette aanval van de Oost-Vlamingen. Via verschillende tussenstations kwam de bal bij de snelle Munyaneza die mooi voorzette, Sylla kon net niet bij de bal. Een vijftal minuutjes voor de rust waren de bezoekers nog eens gevaarlijk na een corner. De kopbal die daaruit volgde kon Lemmens niet verontrusten. Bolarin kon vlak voor de rust inkoppen maar gelukkig voor de thuisploeg stond Lemmens op de goede plaats. Aan de overkant kopte Peeters na een mooie actie vanop rechts zwak in de handen van de bezoekende doelman. We gingen dan ook rusten bij een 0-0 stand.

Voor de tweede helft voerde trainer Jean-Pierre Van de Velde zes vervangingen door. Er werd onder andere van spitsenduo gewisseld, Munyaneza en Sylla werden vervangen door Dufoor en Stuckens. Rond het uur botsten de ingevallen Vandeput en David Arenas Torres ongelukkig met elkaar. Vandeput kon na verzorging verder maar de speler van Murcia moest gewisseld worden. De eerste kans van de tweede helft was voor de bezoekers. Gonzalez werd mooi gelanceerd en schoof de bal voorbij de uitgekomen Reynaert maar de bal ging net naast. Gaandeweg kwam er meer ruimte en het waren opnieuw de Spanjaarden die voor het gevaar zorgde. Guitom verscheen alleen voor Reynaert maar de jonge doelman liet zich niet verschalken door de lobbal van de spits. Acht minuten voor tijd werd diezelfde speler neergehaald in het strafschopgebied met een penalty als gevolg. Regueiro miste niet en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong.

Dender verliest zo met 0-1 van Murcia en kan zich nu klaarmaken voor de match van zaterdag op het veld van Roeselare.

Dender: Lemmens ( 46’ Reynaert), Omouri, Gerets ( 46’ Vandeput), De Ryck ( 46’ Geeroms), Peeters (63’ De Storme), Barbé, Munyaneza (46’ Dufoor), Martinez ( 46’ Degrootte), Sylla (46’ Stuckens) , Filipovic(75’ Servaes Gilles) en Iribarren.

Doelpunten : 0-1 82’ Regueiro (pen)